Meny
 
 
torsdag 21 sep - 12.00 til 18.00

Manifestasjon 2017 – Digitalisering og konkurransekraft

Medlem / Ikke medlem
kr 1 790,00 / kr 2 475,00
Sted
Scandic Lerkendal Hotel
Påmeldingsfrist
19.09.2017 12.00

Velkommen til Trøndelags største møteplass og nettverksarena for næringslivet. Årets hovedinnledere er professor Stéphane Garelli, Executive Vice President i Huawei Norge, Berit Kjøll, samt roboten Pepper. Vi byr dessuten på 16 ulike bransjeseminarer med hele 50 profilerte ledere på scenen. NB: For påmelding etter påmeldingsfrist - send en mail til eva@nitr.no

 

På Manifestasjon 2017 vil inspirerende ledere fra en lang rekke ulike bransjer dele sine erfaringer med å se, gripe og skape de nye mulighetene for næringsutvikling som samfunnet vårt skal bygges på i fremtiden.

For mer informasjon, se manifestasjon.no.

 

Hovedinnledere:

Roboten Pepper

Digitalt oppspill
Pepper og Eirik Norman Hansen, Itch/Acando

Pepper er en av verdens første masseproduserte humanoide roboter som som kan både prate og forstå. Sammen med Eirik Norman Hansen fra Itch/Acando vil Pepper fortelle om hva han er i stand til å gjøre. Vår digitale hverdag fylles med stadig mer fantastiske, verdifulle og relevante opplevelser som i sin tur endrer folks krav og forventninger til hvordan ting skal fungere. Verden er fantastisk, men også krevende, og Pepper og Eirik vil gi et lite innblikk i hva som skjer.

Stéphane Garelli

The World in Reset Mode: A competitiveness outlook for 2017, and beyond
Stéphane Garelli, IMD World Competitiveness

Competitiveness is developed on two pillars: the management of efficiency and the management of change. It is influenced by the global economic environment, technology and the changing attitudes of people. Thus, what are the strategies, the management competencies and the personal skills which will ensure success?

Professor Stéphane Garelli er en autoritet i verdenssammenheng innen konkurranseevne. Han jobber ved IMD Business School og University of Lausanne i Sveits. Han er en svært etterspurt og spennende foredragsholder som kombinerer innhold med en underholdende tilnærming til komplekse problemer. Garelli er tidligere direktør for World Economic Forum, og har gitt ut en rekke bestselgende bøker om konkurransekraft. 

 Berit Kjøll

Innovasjon & Digitalisering - for et bedre samfunn
Berit Kjøll, Executive Vice President HUAWEI Norge

Berit Kjøll har siden 2011 jobbet som konserndirektør for telekomselskapet Huawei Norge. Kjøll har bred erfaring fra styrearbeid i selskaper som SAS, DNB, Hurtigruten og Oslo Universitetssykehus. Hun har tidligere hatt stillinger som toppleder i selskapene Kilroy Travels, TusenFryd, Flytoget, Steen & Strøm, og Telenor. Med sin allsidige bakgrunn innenfor resultatorientert ledelse innenfor ulike type virksomheter vil hun i dette innlegget fokusere på hvordan de nye mulighetene innenfor digitalisering kan brukes for å styrke konkurransekraften.

 

Konferansier under middagen:

Terje Sporsem

Standupkomiker Terje Sporsem

Terje Sporsem er en av Norges mest drevne og allsidige stand-up-komikere. Med flere tusen show bak seg og med bred erfaring fra både TV og radio er Terje en komiker som fungerer for alle typer mennesker og som aldri slår feil. Hans evne til å blande uventede temaer med det lett gjenkjennelige, og med en politisk og satirisk snert, har gjort Terje til en av de mest populære komikerne vi har i landet i dag. Med Terje på scenen kan dere være trygge på at kvelden er i de aller beste hender.

 

Tradisjonen tro tilbyr vi 16 bransjeseminarer med nærmere 50 innledere/møteledere. Man kan delta på to bransjeseminarer etter eget valg. Oversikt over bransjeseminarene finner du nedenfor.

Arrangementet avsluttes med en hyggelig og velsmakende middag for de som ønsker det (husk å krysse av ved påmelding).

 

Program - oversikt:

12.00 Ankomst, registrering, mingling
13.00 Fellesseminar
14.30 Minglepause med kaffe
15.15 Bransjeseminar, runde 1
16.15 Minglepause med kaffe
17.00 Bransjeseminar, runde 2
18.00 Seminardel ferdig
18.15 Middag med underholdning

 

Bransjeseminar:

Runde 1, kl. 15.15-16.15:

Fagråd Ledelse og kompetanse:

Mennesket vs roboten – hvem vinner fremtiden?

Svaret har nok mange nyanser. Noe kan vi allikevel slå fast. Roboter, digitalisering og ny avansert teknologi vil i de neste årene ta over en stadig større del av tradisjonelle menneskeløste arbeidsoppgaver. Men det betyr ikke at mennesker i arbeidslivet går av moten. Vi må bare finne nye måter å være relevante/skape verdi på.

Vi må forvente at noen yrker og roller vil forsvinne. Samtidig vil vi se at mange får nye oppgaver og ansvarsområder. Innen 10 år antas det at svimlende 40 prosent av verdens 500 største selskaper ikke lenger vil være blant oss. Verdens økonomiske forum anslår at to tredjedeler av dagens førsteklassinger vil jobbe i yrker som ikke finnes i dag.

Vi tror robotene overtar rutinemessige og standardiserte oppgaver, slik at mennesket heller kan fokusere på utvikling og relasjoner. For eksempel kan HR-sjefen i fremtiden bruke tiden på utvikling av medarbeidere fremfor å gi veiledning i utfylling av reiseregninger. Fremtidens verdier vil i større grad skapes i samspillet mellom menneske og maskin.

Lucie Katrine Sunde-Eidem   Christian Langvatn   Ketil Olsen

Foredragsholdere: Lucie Katrine Sunde-Eidem, HR-direktør EiendomsMegler 1 Midt-Norge AS, og Christian Langvatn, produktsjef Sticos Personal, Sticos AS

Møteleder: Ketil Olsen, leder Fagråd Ledelse og kompetanse, daglig leder Volo AS

Fagråd Eiendom:

Digitalisering av eiendom – bra for eiere, forvaltere og brukere

Stadig flere digitale verktøy og systemer er på full fart inn i løsninger for drift og forvaltning av eiendom, til glede og kanskje forargelse for brukere, forvaltere og eiere av bygg. Hvordan vil den digitale utviklingen påvirke eiendomsaktører, eiendomsforvaltere og brukere av byggene i årene fremover?

Thomas Jelle   Ellen Tveit Klingenberg 

Foredragsholder: Thomas Jelle, CEO, MazeMap

Møteleder: Ellen Tveit Klingenberg, administrerende direktør, Heimdal Eiendom

Fagråd Kreative og kulturbaserte næringer:

Bransjeseminaret er kansellert

 
Fagråd Kommersialisering av teknologi:

Kommersialisering av teknologi - status og veien videre

Trondheimsregionens mål om doble antall teknologiselskaper og antall ansatte i disse innen 2025 er i fokus for fagrådet og vi har en handlingsplan det jobbes aktivt etter. Tidlig på året fikk vi en påminnelse om at farten må økes dersom målene skal nås (Impello analysen 2016). I juni fikk vi gladmeldingen om at Trondheimsregionen er på 16 plass blant 220 regioner i Europa vedrørende innovasjon! (EU Regional Innovation Scoreboard for 2017).

Et av de viktigste aktivitetene i fagrådet i 2017 var å få etablert en klynge innenfor kapitalisering av teknologi hvor investorene tok eierskap. Dette har vi lykkes med og Tequity Cluster ble stiftet 11.5 2017 og p.t 49 medlemmer. Tequity Cluster vil bli presentert i seminaret.

Skal vi lykkes må bedriftene vokse seg større, og vi må utnytte kapasitet og kompetanse i samhandling i enda større grad. Powel AS er et ektefødt barn av techbyen Trondheim. De har blitt en av de store selskapene i regionen på relativt kort tid, og har fortsatt høye ambisjoner om vekst. Hva de tenker om dette får du høre i dette seminaret.

Eivind Bergsmyr   Bård Benum  

Foredragsholdere
Eivind Bergsmyr, Viking Venture AS, og styremedlem i Tequity Cluster
Bård Benum, Powel AS

Møteleder:Otto Frøseth, Direktør Venture Investinor, medlem fagråd kommersialisering av teknologi

Fagråd Mat og drikke:

Bransjeseminaret er kansellert

 
Fagråd Digitalisering og Fagråd Havbruk og fiskeri – del 1:

Norges framtid – digitalisert havrom- og akvakultur

Havrommet blir stadig viktigere! Norsk sjømat og akvakultur har blitt en suksess og fiskeoppdrett en av Norges store eksportnæringer. Konkurransen er imidlertid stor internasjonalt, og stadig større grad av automatisering er av avgjørende betydning for fortsatt vekst og konkurranseevne.
Kom og hør hvordan digitalisering av sjø og havbruk legger grunnen for en fortsatt verdensledende posisjon som havnasjon.

Del 1: Digitalisering – trussel eller mulighet?.

Hva skjer med samfunnet når kunstig intelligens kommer for fullt?
v/Odd Jostein Svendsli, daglig leder Aia Science AS

Digitalisering - morgendagens løsning for morgendagens vinnere
v/ Eirik Norman Hansen, CEO itch Norway

Møteleder: Snorre Meland, leder Fagråd Digitalisering og direktør Digital Consulting and Solutions, Acando AS

Fagråd Reiseliv:

Den digitale konkurransen i reiselivsnæringen

Reiselivsbransjen, og hvordan forbrukerne opplever den, endrer seg så dramatisk at det kreves en fundamental endring i måten reiseprodukter selges og hvordan den reisende betjenes. En slik beskrivelse har preget reiselivsbransjen en tid nå, og utviklingen fortsetter.

Vi har fått to av de viktigste selskapene og sterkeste merkevarene, Google og FINN.no, til å fortelle om hva som skjer.

Siri Børsum   Eivind W Christiansen   Cathrine Stadsvik  

Fremtiden er her – vil du være en del av den?»
v/ Siri Børsum, Industry Leader Google Norway & Google Evangelist

Trender og produktutvikling i et globalt og digitalt konkurransebilde.
v/ Eivind W.Christiansen, Produktdirektør reise og reklameprodukter, FINN.no

Møteleder: Cathrine Stadsvik, direktør Comfort Hotel Park og leder av fagråd reiseliv

Fagråd Internasjonalt:

Internasjonale snapchats

I dette seminaret presenterer vi et utvalg case med internasjonale ambisjoner – noen allerede godt forankret globalt, andre i ferd med å spøle fra i startgropa.

Noen bedrifter har en egen «nese» for trender og utvikling! De har sett både digitalisering og robotisering komme lenge før disse ble ord på alles lepper. De har klart å posisjonere seg internasjonalt og være på plass i markedet nesten før markedet var der. Andre er kanskje ikke kommet helt i gang, men har produkter og/eller teknologier som vil kunne plassere dem på det internasjonale kartet «over natta».

Fredrik Karlsen   Leiv Låte   Hans-Petter Kurz   Arnulf Hagen

Case 1: Trøndersk teknologi under alle hav
Ny subsea inspeksjonsmetode med ustrakt bruk av smarte digitale løsninger tar det internasjonale markedet med storm. Raskere og mer informative inspeksjoner på subsea pipelines og strukturer sparer oljeselskapene for store penger samtidig som risiko for utslipp reduseres.
v/ Leiv Låte, VP, Asset Integrity Management, FORCE Technology Norway

Case 2: Fra teknologiselskap med lokalt eierskap til strategisk oppkjøp av internasjonal softwaregigant
I forbindelse med SAPs satsning innen IoT og Industri 4.0 så man forretningspotensialet for å bruke fysikkbaserte digitale tvillinger, i dette tilfelle virtuelle strukturmodeller, for å gjennomføre sanntids simuleringer av fysiske strukturer og mekanismer i bevegelse. Fedem Technology ble sommeren 2016 en del av SAP og har hovedansvaret for utvikling av fysikkbaserte digitale tvillinger for denne type anvendelser. Dette markedet er forventet å øke kraftig i takt med økt digitalisering innen etterhvert alle industrisegmenter.
v/Arnulf Hagen, Fedem Technology/SAP

Case 3: Med nytt syn på tilværelsen
Digitalisering av synsundersøkelser vil snu opp ned på hele den optiske bransjen! Nytt konsept muliggjør automatisering av dagens manuelle og subjektive tester og kan gi en fullverdig, rimeligere og mer presis analyse. Pilotprosjekt starter i India i år.
v/Hans-Peter Kurz, adm. direktør, Heads AS

Møteleder: Fredrik Karlsen, fagrådsleder og daglig leder, Doble Transinor AS

 

Runde 2, kl. 17.00-18.00:

Fagråd Styrearbeid:

Har styrearbeid i idrett, frivillighet og næringsliv ulike etiske normer og standarder?

Mediene har i lang tid satt etikk i frivillige organisasjoner under et kritisk søkelys. Er åpenheten slik den bør være, forbeholder man seg retten til taushet og manglende innsyn fordi man jobber «frivillig»? Hvorfor er det så vanskelig å spille med åpne kort? Hvilke signaler om dårlige etiske normer gir det når man hemmeligholder informasjon? Kan styrer i den frivillige verden jobbe etter andre regler enn resten av samfunnet? Vil en sterkere digital hverdag gjøre det vanskeligere å skjule ting for offentligheten og tvinge frem større åpenhet? Dette er noen av spørsmålene vi ser på i dagens seminar.

Karen Espelund   Gro Skaaren-fystro   Nina Straume Stene

Foredragsholdere: Karen Espelund, Sør-Trøndelag fylkeskommune, og tidligere styremedlem i UEFA, og Gro Skaaren-Fystro, Spesialrådgiver Transparency International

Møteleder: Nina Straume Stene, partner KPMG og leder Fagråd Styrearbeid

Fagråd Finans:

Digitale strategier for fremtiden – en finansnæring i endring

Finanssektoren er inne i en rivende utvikling hva angår digitalisering og ny teknologi. Behovet for nye løsninger og forretningsideer er stort, og utviklingen av ny teknologi skjer raskt. Finansteknologi (fintech) utfordrer tradisjonelle finanstjenester og endrer måten å tenke på. Fintech byr også på interessante kommersialiseringsmuligheter for norske og trønderske teknologibedrifter. Hvis de ikke greier å henge med i svingene, er det vinn eller forsvinn for aktører i bank, finans og forsikringsbransjen.

Siri Børsum   Susanne Hannestad   Trond F. Mellingsæter  

Teknologitrender – hvilken innvirkning vil det ha for din bedrift
v/Siri Børsum, Industry Leader, Google Norway

Fintech - unike muligheter for norske teknologibedrifter
v/Susanne Hannestad, CEO Fintech Mundi AS

Møteleder: Trond F. Mellingsæter, landssjef Danske Bank Norge og leder Fagråd Finans

Fagråd Energi:

Hva er det som skjer i energibransjen? Hvorfor velger vi som vi gjør?

En nødvendig og ønsket klimapolitikk medfører økte investeringer i ren fornybar energiproduksjon og distribusjon. Dette skjer samtidig med at digitalisering og ny teknologi gir kundene større makt. Nye forretningsmodeller vil oppstå, og vinnerne blir de aktørene som evner å forstår og tilpasser seg kundenes individuelle preferanser og behov.

 Siv Schøning   morten-meier     Lars Rinnan     Ann Merethe Lysø Sommerseth

Teknologiutviklingen er eksponentiell, og kundenes forventinger følger samme kurve
Lars Rinnan er CEO i Nextbridge, seriegrunder og «digitaliseringsrebell». Han vil i sitt foredrag se på hva ny teknologi og endret kundeadferd vil kunne bety for aktørene i bransjen, og hvordan kunde data og kundeinnsikt kan brukes til å etablere nye og fremtidsrettede forretningsmodeller.

Solcelleteknologi og lokal energiproduksjon
Morten Meier hadde lang erfaring fra mobilbransjen før han etablerte solcelle selskapet Sun-Net i 2014. Han tror energibransjen blir mer lik mobilbransjen i tiden som kommer, og at forretningsmodellene i denne bransjen kan benyttes i forbindelse med introduksjon av solcelleteknologi i de tusen hjem.

Energiselskapene erfaring med solcelleteknologi belyst med kunde case
Siv Schøning og Ann Merethe Lysø Sommerseth er begge erfarne «innovatører» men nye i energibransjen. De har fått til oppgave å bidra til en digital og kundesentrisk forretningsutvikling i henholdsvis NTE og Trønderenergi. De vil dele energiselskapenes erfaringer på solcelle teknologi, og gi oss noen betraktninger om hva dette vil bety for oss i tiden som kommer.

Møteleder: Svein Olav Munkeby, leder for fagråd energi og konserndirektør i NTE

Fagråd GROnett:

Digitaliseringen er ustoppelig – hvilke konsekvenser får dette for oss mennesker?

I dette delseminaret ønsker vi å belyse konsekvensene ved digitalisering av prosesser som før var håndtert av mennesker. Hva betyr dette for fremtidens arbeidstakere, og hva betyr dette for fremtidens ledere?

Hans Torvatn   Vera Sønsthagen   Janne Rødsand Helling

Ansvarlig medarbeider eller uansvarlig motarbeider? Ansattes syn på digitaliseringsprosesser
v/Hans Torvatn, seniorforsker, SINTEF Teknologi og Samfunn

Ledelsesutfordringer i skjæringspunktet mellom maskin og menneske
v/Vera Sønsthagen, leder Utredning Norge, Gjensidige Forsikring

Møteleder: Janne Rødsand Helling, daglig leder Nice Industridesign og medlem i Fagråd GROnett

Fagråd Bygg og anlegg:

Grønt skifte med energileverende bygninger - nå kommer dette for fullt i eiendomsbransjen!

Teknologiutvikling og klimapolitikk setter i økende grad preg på byggenæringen. Bygg går fra å være konsument til å bli produsent av energi. Hva er det som driver dette nå, og hvordan vil disse trendene prege byggenæringen fremover?

Ivar Sølberg   Kristin Haug Lund  

Powerhouse – et av verdens råeste miljøbygg
v/Kristin Haug Lund, Direktør prosjekt og teknisk, Entra

Grønt skifte for transport, bygg og drift
v/Ivar Sølberg, Eiendomsdirektør, NorgesGruppen Eiendom Midt-Norge

Møteleder: Kjell Håvard Nilsen, Regionsdirektør ÅF Advansia AS, leder av fagråd Bygg og Anlegg

Fagråd Digitalisering og Fagråd Havbruk og fiskeri – del 2:

Norges framtid – digitalisert havrom- og akvakultur

Norge har historisk vært en stormakt på sjø og hav men har de siste 50 årene blitt utfordret. Samtidig er akvakultur og sjømat blitt en suksess og er en av norges største eksport-næringer. Digitalisering er helt avgjørende for fortsatt vekst. Kom og hør hvordan digitalisering av sjø og havbruk legger grunnen for fortsatt dominans på de sju hav.

Del 2: Gode eksempler fra industrien.

gard-ueland  Arnt Mjøen

Autonomi på havet!
v/Gard Ueland, adm. dir. Kongsberg Seatex AS

Digitaliseringens betydning for et fortsatt lakseeventyr
v/Arnt Mjøen, IT Business Partner Feed & Farming, Marine Harvest ASA

Møteleder: Per Johan Røttereng, seniorrådgiver Inaq AS, medlem Fagråd Havbruk og fiskeri

Fagråd Infrastruktur og samferdsel:

Selvkjørende kjøretøy og fremtidens transportløsninger

Rask teknologisk utvikling og nye forretningsmodeller for transportløsninger og transporttjenester har økt sannsynligheten for at vi står på trappene til et skift for både person- og næringstransport. Digitale plattformer og løsninger, autonome kjøretøy og ny fremdriftsteknologi gir muligheter for mer effektiv og mer miljøvennlig transport. Hvordan jobbes det nå regionalt og lokalt for å utvikle og ta i bruk nye løsninger som skal danne grunnlag for fremtidens transportløsninger? Hva kreves for å få det til og hvilke muligheter gir dette oss?

tore-o-sandvik   morten-wolden   lone-lervaag   borge-beisvaag

Foredragsholdere: Tore O. Sandvik, fylkesordfører Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Morten Wolden, rådmann Trondheim kommune og Lone-Eirin Lervåg, forsker SINTEF

Møteleder: Børge Beisvåg, næringspolitisk leder NiT

Fagråd Ung Arena:

Norges raskeste innovasjonsmotor

Ung Arena inviterer til faglig seminar om hvorfor å digitalisere stabile bransjer. Vi vil få innsyn i de nyeste og største planene for digitalisering og innovasjonsløft av offentlig sektor, og om disruptiv innovasjon av mediebransjen. Samt et skråblikk fra to ledere som også er millennials.

Hanne Lystad arbeider som digitaliseringsansvarlig i Nasjonalt program for leverandørutvikling, hvor hun er pådriver for at aktører i offentlig sektor skal gå sammen om å kjøpe inn smarte løsninger, i stedet for at hver aktør «sitter på egen tue» og finner på dyre løsninger uten å lære av hverandre. Hun har tidligere jobbet som journalist og digitalkonsulent, og tilbrakte studietiden sin i Brussel og Trondheim hvor hun endte med en Master i entreprenørskap fra NTNU. Hanne tar digital detox ved å bokse eller gå tur med delingshunden. Hanne vil argumentere for at anskaffelser kan være Norges raskeste innovasjonsmotor.

Marit Rødevand er medeier og CCO i Mito, som har kontorer i Trondheim men har nå blitt plukket ut til å delta på et katapult-program i New York. Hun har tidligere vært med å starte opp Rendra AS, som endret hele planleggingsprosessen i byggebransjen. Hun har også jobbet som rådgiver i TTO ved NTNU. Hun vil fortelle om sin digitaliseringsreise fra et gründerperspektiv.

Hanne Christensen   Marit Rødevand   Mariell Toven

Foredragsholdere: Hanne Christensen, Prosjektleder Nasjonalt Innovasjonsløft Digitalisering Difi, og Marit Rødevand, Co-founder & Chief Commercial Officer Mito.ai

Møteleder: Mariell Toven, Senior Associate PwC Norway

 

 

Politikere og ansatte i offentlig sektor vil få medlemspris ved deltagelse på våre møter



Henter møter...