Meny
 
 
  • Daglig leder Svenn Roar Olsen ble gledelig overrasket over prisen som Årets handelsbedrift 2022. Her sammen med jurymedlemmene Knut Marius Skoglund fra Danske Bank og Berit Rian fra Næringsforeningen i Trondheimsregionen. Daglig leder Svenn Roar Olsen ble gledelig overrasket over prisen som Årets handelsbedrift 2022. Her sammen med jurymedlemmene Knut Marius Skoglund fra Danske Bank og Berit Rian fra Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

Axel Bruun AS er årets handelsbedrift 2022

På tross av hard konkurranse av store sportsvarehus rundt Trondheim, har hundreåringen Axel Bruun Sport en stor og trofast kundemasse, og bidrar til Midtbyens attraktivitet.

I 2023 fyller Axel Bruun Sport 100 år, og til tross for modernisering gjennom mange år har hundreåringen beholdt sjelen. Bedriften har fysisk butikk i Midtbyen og opplever stadig økende kunde vekst. I 2022 hadde bedriften en omsetning på 64 millioner kroner eks. mva.  (2020: 53 millioner), med et resultat på +8,5 millioner kroner før skatt (2020: +2,8 millioner). De har 25 ansatte og en egenkapitalandel på 81%.

 

Axel Bruun Sport eies av familien Bruun, og i dag er det tredje generasjon Bruun, med søstrene Elisabeth og Cathrine, som sammen med daglig leder Svenn Roar, styrer skuta.

 

Teamet hos Axel Bruun Sport består av kunnskapsrike mennesker med bredt fagfelt på trening, tur og friluft. Axel Bruun Sport er medlem av Sport 1-kjeden og turpartner til Trondhjems Turistforening.

Nettbutikken bruun.no er et av satsingsområdene for bedriften, og ble oppgradert i 2020. Nettbutikk og fysisk butikk er en del av styrken til Axel Bruun Sport, og har samme varelager. Fysisk butikk og nettbutikk går dermed hånd i hånd i samme lokaler.

Juryen gratulerer Axel Bruun Sport AS med en vel fortjent pris, og ønsker lykke til med videre utvikling.

 

Om prisen Årets handelsbedrift

Årets handelsbedrift er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Danske Bank. Prisen ble første gang delt ut i 2006. Prisen består av en sjekk på 25.000 kroner som gis videre til en selvvalgt organisasjon med et godt formål, samt et kunstverk.

 

Kriterier for prisen Årets handelsbedrift

Prisen deles ut til en handelsbedrift[1] som har hatt en god økonomisk utvikling de senere år, og som i tillegg har vist evne til innovasjon og markedstilpasning. Begrensingen er at bedriften skal være innen detaljhandelsområdet (dvs. at grossistene ikke er med). Bedriften skal ha sitt hovedkontor og/eller opprinnelse i Trondheim og ekspandere ut derfra, enten ved etablering av fysiske butikker/utsalgssteder eller ved å gjøre sine varer tilgjengelige via andre egne kanaler.

Jury

Følgende grupper oppnevner medlemmer til juryen for prisen: Næringsforeningens Fagråd Handel, Midtbyen Management, Danske Bank og administrasjonen i NiT.

 

Årets jury har bestått av Kirsten Schultz (daglig leder i Midtbyen Management), Knut Marius Skoglund (leder bedriftsmarked Norge i Danske Bank), Berit Rian (adm. direktør i Næringsforeningen i Trondheimsregionen) og Torstein Langeland (koordinator for NiTs Fagråd Handel).

Tidligere års prisvinnere:

2021: Witro Bil

2020: Get Inspired

2019: Carma

2018: Lille Martine

2017: Nardo Bil

2016: Minervinis restaurantvirksomhet

2015: Kleins

2014: Jordbærpikene

2013: Prøven Bil
2012: Reitangruppen
2011: Kremmerhuset
2010: Eplehuset
2009: Retro
2008: Falkanger
2007: Norrein
2006: Big Bite[1] En handelsbedrift kjøper og selger varer, evt. foredler råvarer for servering, enten i et fysisk utsalgssted, i en nettbutikk eller i en kombinasjon av utsalgssted og netthandel.

 


Henter møter...