Meny
 
 
  • Ambassadørbesøk i NiT, fredag 17. september. F.v.: Berit Rian (NiT), Lucia Raffin (Argentinas ambassade) og Edgar Skjervold (Autronica). Foto: Kenneth Stoltz Ambassadørbesøk i NiT, fredag 17. september. F.v.: Berit Rian (NiT), Lucia Raffin (Argentinas ambassade) og Edgar Skjervold (Autronica). Foto: Kenneth Stoltz
  • Lucía Raffin bærer tittelen Head of Commercial/Political Section ved Argentinas ambassade i Oslo.  Foto: Kenneth Stoltz Lucía Raffin bærer tittelen Head of Commercial/Political Section ved Argentinas ambassade i Oslo. Foto: Kenneth Stoltz

Besøk fra Argentinas ambassade

Latin-Amerikas tredje største økonomi er i vekst – nå ønskes tettere kontakt med norsk næringsliv.

Den globale handelen er i ferd med å ta seg opp igjen etter koronapandemien. Det betyr også at Næringsforeningen i Trondheimsregionen endelig kan begynne å ta imot besøk fra andre land igjen.

Fredag fikk foreningen et hyggelig og lærerikt besøk fra Lucía Raffin, som leder avdelingen for kommersielle og politiske forbindelser ved Argentinas Ambassade i Drammensveien 39.

Diplomaten med fire års fartstid i Norge redegjorde for Argentinas økonomi og næringslivstruktur, og gav et innblikk i hvordan myndighetene arbeider med å tegne handelsavtaler og tiltrekke seg flere utenlandske investeringer til landet.

Her kan du lese Raffins ppt-presentasjon om økonomi og næringsliv i Argentina!

 

Handelen mellom Argentina og Norge er ikke voldsomt stor; i 2020 utgjorde import og eksport mellom landene samlet sett en verdi på 70 millioner dollar. Dette var en nedgang fra årene forut som nok skyldes pandemien, men Raffin la ikke skjul på at potensialet er stort for styrkede handelsforbindelser mellom landene.

- Vi vil gjerne at næringsliv som vurderer Argentina som handelspartner tar kontakt med oss, så skal vi gjøre vårt beste for å koble aktuelle bedrifter og miljøer sammen via vårt nettverk og virkemiddelapparat, var oppfordringen fra Lucía Raffin.

Kontaktinformasjon til den argentinske ambassaden i Oslo finner du her: https://enoru.cancilleria.gob.ar/en

 

Satser i Argentina

Argentina har en betydelig sektor knyttet til landbruksproduksjon, men det er råvareindustri innen mineraler, olje og gass, og ikke minst finans/fintech, som vokser hurtigst i øyeblikket. Blant annet sitter landet på verdens tredje største lithium-forekomst, som er sentralt i den nye batteriteknologirevolusjonen.

Fra lokalt næringsliv deltok administrerende direktør Edgar Skjervold i Autronica Fire and Security, som har jobbet seg inn på det argentinske markedet med sine innovative produkter og løsninger.

Selskapet med hovedkontor i Trondheim har 450 ansatte, og omsetter for nærmere en milliard kroner til kunder over hele verden.


Henter møter...