Meny
 
 
  • Utdeling av Eiendomsprisen 2017. F.v. Tor-Henning Aalmo (Senior Relationship Manager Danske Bank), Knut Efskin (daglig leder/partner Norion Næringsmegling) og mottaker av Eiendomsprisen 2017, Ruth Hege Falch Havdal (adm. direktør KLP Eiendom). Utdeling av Eiendomsprisen 2017. F.v. Tor-Henning Aalmo (Senior Relationship Manager Danske Bank), Knut Efskin (daglig leder/partner Norion Næringsmegling) og mottaker av Eiendomsprisen 2017, Ruth Hege Falch Havdal (adm. direktør KLP Eiendom).
  • Abels Hus. Abels Hus.
  • F.v.: Berit Rian (adm. direktør NiT), Ruth Hege Falch Havdal (adm. direktør KLP Eiendom), Ulf Haugen (prosjektdirektør KLP Eiendom), Knut Efskin (daglig leder/partner Norion Næringsmegling) og Tor-Henning Aalmo (Senior Relationship Manager Danske Bank). F.v.: Berit Rian (adm. direktør NiT), Ruth Hege Falch Havdal (adm. direktør KLP Eiendom), Ulf Haugen (prosjektdirektør KLP Eiendom), Knut Efskin (daglig leder/partner Norion Næringsmegling) og Tor-Henning Aalmo (Senior Relationship Manager Danske Bank).

KLP Eiendom vant Eiendomsprisen 2017

Abels Hus i Teknobyen er årets beste eiendomsprosjekt.

"Alle" i eiendomsnæringen var til stede på Radisson Royal Garden Hotel da Midt-Norsk Eiendomskonferanse 2017 gikk av stabelen tirsdag 7. november, i regi av Norion Næringsmegling, Danske Bank og Næringsforeningen.

Tradisjonen tro fikk deltagerne innblikk i trender for eiendomsmarkedet nasjonalt og status for eiendomsmarkedet i Trondheimsregionen, samt en rekke andre faglige innlegg knyttet til bygg, arkitektur og eiendomsnæring.

Det ble også presentert tre kandidater i finaleheatet for den gjeve Eiendomsprisen, som hadde fått juryen fra NiT, Danske Bank og Norion Næringsmegling på befaring. De tre eiendomsprosjektene som pekte seg ut kvalitetsmessig i år var Trapphuset ved Trondheims Sentralstasjon, Trondheim Innovation Center på Tyholt, og Abels Hus i Teknobyen.

 

Se videopresentasjon av finalistene her!

 

Begeistret juryen

Salen gav en god applaus da juryleder Knut Efskin annonserte Abels Hus som årets vinnerprosjekt.

Abels Hus er utviklet av KLP Eiendom med Narud Stokke Wiig som arkitekter, Plan Arkitekter som landskapsarkitekt og NCC som entreprenør.


Abels Hus utgjør byggetrinn 4 av Teknobyen. Prosjektet er tilpasset og kompletterer de tre foregående byggetrinnene og nabobebyggelsen, slik at området fremstår som en samlet næringspark der nesten 2.000 mennesker har sitt daglige virke.

Bygget er et kontorbygg i seks etasjer med et totalt areal på 18.900 kvm. Prosjektet har fått den ettertraktede klassifiseringen BREEAM Excellent og er passivhus i energiklasse A. Arkitekten beskriver selv bygningen som tre sammenkoblede bygningsfløyer med ulike retninger. I overgangssonen mellom fløyene etableres to større volum som både i plan og fasade fremstår som sammenhengende rom over flere etasjer

Juryen la særlig vekt på at Abels Hus fremstår som svært moderne og innovativt. Fasade og utforming er spennende, og hadde egentlig fortjent en mer eksponert plassering i bybildet. Videre lot juryen seg imponere av de mange gjennomtenkte tekniske løsningene. Disse kommer i første rekke brukerne av bygget til gode, men ivaretar også eieren og miljøets interesser. Bygget har de mest moderne løsninger for belysning, varme og ventilasjon. Det er meget godt tilrettelagt for syklende, og eieren har våget å satse på en kantineløsning som overgår det meste av det som finnes i Trondheim fra før.

I statuttene til prisen legges det vekt på at vinneren skal være et økonomisk godt prosjekt. Bygget er fullt utleid, for en stor del til offentlige leietakere. Med den informasjonen juryen sitter på om byggekostnad og leiepriser, er det ingen tvil om at dette er et godt prosjekt for eieren.

Helt til slutt luftet juryleder Knut Efskin et innspill til prisvinneren om at det kanskje kunne legges enda mer vekt på å skape et bedre servicetilbud og flere sosiale soner, slik at Teknobyen samlet sett kan bli en mer levende del av byen, også utenfor kontortid.

Prisen ble mottatt av Ruth Hege Falch Havdal som er administrerende direktør i KLP Eiendom Trondheim, og prosjektdirektør Ulf Haugen, også han fra KLP Eiendom Trondheim.

 

Slik ble Abels Hus bygget - se hele prosessen på halvannet minutt!

 

Les mer om Abels Hus her!


Henter møter...