Meny
 
 

Ansatte i næringsliv tar samfunnsansvar

– stort engasjement blant ansatte i TrønderEnergi for Kirkens Bymisjons juleaksjon «Gled en som gruer seg til jul»

TrønderEnergi sine ansatte har de 3 siste åra delt sin andel av julegaven med noen som trenger støtte. Det første året var det Kreftforeningen gjennom øremerking av midler til barn og unge på St Olavs Hospital som mottok gaven. I fjor, 2014 var det Livsglede for eldre som fikk bidraget.

I år er det Kirkens Bymisjons gjester som får en gave på i underkant av kr. 90.000.- gjennom «Gled en som gruer seg til jul» aksjonen.

-Ansatte har selv bidratt og gitt en oppfordring om å gi julegaven videre. Det varmer og vil bety mye for mange, sier Kathrine Koren Bjertnæs, aksjonsansvarlig i Kirkens Bymisjon.

-Vi gjennomfører først en spørrerunde til alle ansatte om vi skal dele julegaven - dette får de svare anonymt på og det er ikke noen skam og mene at man vil ha gaven selv. Men også i år var stemningen høy for at vi skulle dele, sier Roger Harsvik konserntillitsvalgt i TrønderEnergi.
Ansatte nominerer mulige prosjekt som alle stemmer over til slutt. En demokratisk prosess. Måten vi gjennomfører prosessen på gir et sterkt eierskap til prosjektet – og høy grad av stolthet både i forhold til egen arbeidsplass – til kolleger og ikke minst til det prosjektet som får støtte.
Dette er først og fremst en aktivitet som kommer i stand pga. de ansatte sin omsorg og tanke overfor de som ikke har det så bra, sier Harsvik.

I aksjonen «Gled en som gruer seg til jul» gir næringsliv og privat personer pengegaver til måltider. Måltidsfellesskap er sentralt i bymisjonens arbeid. - Julen er en vanskelig tid for mange. En julegave kan bety svært mye for noen som virkelig trenger den. Vi i Kirkens Bymisjon er glade for at så privatpersoner og så mange av byens bedrifter støtter vårt arbeid blant dem som har det vanskeligst. Det er helt avgjørende for at vi skal kunne innby til fellesskap.
Nå er alt klart for julefeiring i Vår Frue – åpen kirke, der 2-300 gjester kan se frem til julemat, gang rundt juletreet, julegaver, levende musikk og omsorg. 50 frivillige hjelper til. I romjula, når mye av byen er stengt holder vi åpnet. Nyttårsaften blir det pinnekjøttmiddag med mange gjester. Vi gleder oss.

Bymisjonen gjør årlig en nasjonal questbackundersøkelse om samfunnsansvar blant 6000 ansatte i bedrifter, og nettopp motivasjon av ansatte er oppgitt som en av de viktigste grunnene til samarbeid om samfunnsansvar.

-Dette har bymisjonen gjort noe med, og lagt til rette for bedriftsfrivillig arbeid, til glede for våre gjester, faste frivillige og de ansatte i bedriftene selv. Mange bedrifter velger å bidra i arbeidstiden, og noen på ettermiddag, helg og kveld. Vi får tilbakemelding på at det gir mening, påfyll og er samlende. -Det var fint å ha Eli Flakne i fra TrønderEnergi som frivillig på «Mandagssuppa» i høst. Vi fikk god hjelp til matlaging og oppvask, da rundt 50 gjester i rus- og gatemiljøet fikk servert et varmt måltid.


Henter møter...