Meny
 
 

Auksjonerer bort vindmølle til Kirkens Bymisjon.

Entreprenørfirmaet Bygg Design klarte å snu en treg salgsstart til å bli en suksess ved å bygge en vindmølle. I forbindelse med boligmessen i Trondheim Spektrum til helgen skal vindmøllen auksjoneres bort, og alle inntektene går til Kirkens Bymisjon.

Sannhet som virkemiddel.


-Det hele handlet om å få sannhet inn i reklamen, sier Lornts Øystein Tønne fra konsulentselskapet Utbrudd som blant annet jobber for Bygg Design. Bygg Design hadde kjøpt en tomt på Melhus og satt opp flere rekkehus og reklamerte med den kjente frasen «førstemann til mølla». Problemet var imidlertid at ingen kom for å se på rekkehusene. I stedet for å forsøke å forandre budskapet satt likegreit Bygg Design opp en (vind)mølle som også kan brukes som grillhytte og kontaktet lokalavisa. «Førstemann til mølla» hadde plutselig en helt annen substans som vekket nok nysgjerrighet til at folk møtte opp i hopetall. Ikke lang tid etter var alle rekkehusene solgt.


Ikke vanlig at Kirkens Bymisjon får vindmøller


I og med at vindmøllen har utspilt sin rolle på Melhus, har Bygg Design bestemt seg for å auksjonere den bort til Kirkens Bymisjon.


– Vi er vant til et raust næringsliv, men det er uvanlig at vi får vindmøller i gave, sier Kathrine Koren Bjertnæs som er ansvarlig for Marked og Innsamling i Kirkens Bymisjon i Trondheim. Kathrine Koren Bjertnæs håper at vindmølleauksjonen vil bringe inn et femsifret beløp til bymisjonens julekampanje og legger til at vindmøllen vil være perfekt som lekestue eller grillhytte i en barnehage (kapasitet 15-20 barn)


Bygg Design er tilstede på boligmessen i helga og kommer til å dele ut informasjon om auksjonen.


Gled en som gruer seg til jul


Bidraget fra Bygg Design kommer svært godt med og skal brukes i årets julekampanje «Gled en som gruer seg til jul.» Kirkens Bymisjon jobber aktivt med å hjelpe bostedsløse til å finne seg bolig blant annet gjennom tiltaket ByBo, og dermed er det naturlig at organisasjonen får en plass på Boligmessen i Trondheim Spektrum. Bygg Design er ikke den eneste bedriften på messen som bidrar til årets julekampanje, Tempe VVS skal gi penger fra salg av ulike produkter til Kirkens Bymisjon og regner med at de minimum får inn 10 000 kroner. 10 000 kroner vil gi hele 250 middager til mennesker som strever med rus. Når folk samler seg med familie og venner i jula, kan sorg og ensomhet bli ekstra vond for mange som strever med rus. I samarbeid med rause og kreative givere sørger Kirkens Bymisjon for at alle har mulighet til å varme seg og få et godt måltid sammen med folk som bryr seg. Inntektene går også til prosjekter i Kirkens Bymisjon UNG.


Bidrag til aksjonen kan gis på www.bymisjon.no/glede.


Henter møter...