Meny
 
 

Handelshøyskolebygget vant eiendomspris

Heder til økonomistudentenes storstue.

HiSTs nyeste campus på Elgeseter gikk av med seieren ved utdeling av Eiendomsprisen 12. november. Et bygg som løfter området og engasjerer, var juryens begrunnelse. Blant annet var kriterier for nominasjonen at prosjektet skal være utviklet i løpet av de siste 2-3 årene, det skal ha arkitektoniske og/eller andre bygningsmessige kvaliteter og det skal bidra til å heve områdets attraktivitet.

 

Landemerke på vei inn til Trondheim
Ved inngangen til Trondheim fra sør er dette et bygg som engasjerer.

- Enhver drosjesjåfør med respekt for seg selv har en mening om det, enten som rusthaug eller praktbygg, sa juryen ved sin tildeling.

Juryen la vekt på at Handelshøyskolen er et bygg som løfter området, det kan være starten på en samlet bycampus for høyere utdanning, og er blitt godt mottatt av brukerne:

- Til tross for stor motstand blant studenter og ansatte underveis, er skolen i dag stolte av bygget sitt.

 

Et godt team har gjort det mulig
Rema Eiendom Nord AS var utbygger og mottok prisen sammen med nåværende eier KLP Eiendom Trondheim.

Eivind Bustad i Rema Eiendom Nord sa i sin takk at det har vært et fantastisk samarbeid for å få til å oppføre bygget på kun 16 måneder, og innen fristen 13.12.2013, til tross for 4 måneder forsinket oppstart i påvente av godkjennelse fra Kunnskapsdepartementet.

- Riktig bruker, HiST, entreprenøren HENT, arkitekt Rambøll og byggherreombud har utgjort et godt team som har gjort det mulig å få i land dette prosjektet.

 

Fakta:

Eiendomsprisen
Eiendomsprisen ble etablert i 2001. De første årene (2001 – 2006) var det Nylander Næringsmegling og Fokus Bank som sto bak prisen. I perioden 2007 – 2012 ble prisen delt ut av DNB Næringsmegling.

Eiendomsprisen 2014 ble delt ut på Midt-Norsk Eiendomskonferanse, arrangert av Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT), Danske Bank og Norion Næringsmegling.

De andre nominerte til årets Eiendomspris var City Lade og Scandic Lerkendal.

Årets jury har bestått av:

Berit Rian, Næringsforeningen i Trondheimsregionen
Bent Eidem, Danske Bank
Knut Efskin, Norion Næringsmegling

 

Skrevet av Hanna Maria Jones,
Kommunikasjonsenheten HiST


Henter møter...