Meny
 
 

Tesla-gründer til Technoport 2016

Martin Eberhard, medgrunnlegger av Tesla Motors besøker Trondheim i mars for å delta på innovasjonskonferansen Technoport.

2. og 3. mars 2016 går innovasjonskonferansen Technoport av stabelen i Trondheim. Det er bare å sette av datoen. Årets tittel er ”Crack the code”, og foredragsholdere i verdensklasse er invitert på scenen. 

En av dem er Martin Eberhard. Født i Berkeley, nær Silicon Valley med en bachelor i datateknikk og en master i elektroteknikk, var Martin Eberhard alltid i nærheten av det nye og grensesprengende. Han var selv med å grunnlegge Silicon Valleys første og hittil eneste bilselskap, Tesla Motors.

Historien forteller videre at styreleder for Tesla, Elon Musk, selv tok over roret i 2007 og tvang Eberhard ut av selskapet. Eberhard har i ettertid jobbet som konsulent, blant annet for Volkswagen og som investor. Han kommer til Trondheim for å fortelle om sine oppturer og nedturer, og hva han mener skal til for å lykkes.

- I en by som oversvømmes av Teslaer er det passende at grunnleggeren av selskapet får muligheten til å fortelle hva dette egentlig handlet om da de startet, og hva han tenker om posisjonen til selskapet i dag. Det blir en liten perle av et foredrag, forteller en giret konferansesjef Gøril Forbord.

I tillegg har Technoport en rekke spennende innledere i år. Paul Duggan som er leder av TechShop i Irland kommer, det samme gjør Martin Steinert fra Institutt ved produktutvikling og materialer ved NTNU. I tillegg kommer blant annet Sean Percival fra 500 Startups, Marianne Vikkula fra Slush og årets britiske engleinvestor, Dale Murray. Tradisjonen tro vil Leo Johnsen fra BBC være konferansier.

Se Eberhard og Elon Musk presentere Teslas første bil – Tesla Roadster:
Om Technoport 2016 – Crack the Code
Technoport er en innovasjonskonferanse og møtearena for studenter, forskere, entreprenører, folk fra etablert næringsliv og investorer som finner sted i Trondheim 2. og 3. mars 2016. Konferansen arrangeres for tredje år på rad i sin nåværende form. Målet med konferansen er å være en aksellerator for utviklingen av framtidens teknologibedrifter. Det blir foredrag i verdensklasse fra suksessfulle entreprenører og fra innsiktsfulle forskere, og målet er å utforske nye arbeidsmetoder og gi innblikk i de nyeste trendene innen innovasjon og entreprenørskap. I tillegg til workshops, pitchekonkurranse og ulike partnerarrangement, blir det folkefinansieringsfest på Studentersamfundet hvor fire lovende oppstartsbedrifter konkurrerer om hvem som greier å selge flest aksjer i løpet av kvelden. Konferansen arrangeres av Foreningen Technoport og over 30 frivillige studenter. Konferansen arrangeres for tredje gang i sitt nåværende format, og tidligere foredragsholdere er blant annet en av Skypegründerne, Jonas Kjellberg og mannen bak Atari, verdens første dataspill, Nolan Bushnell. Les mer om årets program på www.technoport.no

 

Om Foreningen Technoport
Technoport er en medlemsforening som jobber for å styrke kultur for innovasjon, kommersialisering og entreprenørskap. Vi utvikler og arrangerer ulike typer møteplasser. Vi holder til i Teknologihovedstaden og jobber målrettet for å skape gode relasjoner mellom studenter, forskere, etablert næringsliv og oppstartbedrifter. Våre medlemmer er NTNU, SINTEF, Statoil, Trondheim Kommune, Sparebank1 SMN, Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Innovasjon Norge. Våre konferansepartnere er Investinor, Leverandørutviklingsprogrammet og Kunnskapspark1. Technoport er et rom hvor folk møtes og får innovasjon til å skje.

 

Kontaktinformasjon
Gøril Forbord
Daglig leder, Technoport
48180840
goril@technoport.no

 


Henter møter...