Meny
 
 
  • Satser friskt. - Du kan gjerne kalle det et lite kulturhus fordelt på en cocktailbar, en scene og en nattklubb, sier Andrew Anfinnsen, en av de fire utelivsgründerne som står bak nye Lokal Bar i Dronningens gate 12. Satser friskt. - Du kan gjerne kalle det et lite kulturhus fordelt på en cocktailbar, en scene og en nattklubb, sier Andrew Anfinnsen, en av de fire utelivsgründerne som står bak nye Lokal Bar i Dronningens gate 12.

Vi nullstiller huset

Det har vært utelivsaktivitet på gateplan i Næringslivets Hus i mer enn 50 år. Det siste drøye året har det imidertid vært mørkt bak vinduene, tomt på dansegulvet og knusktørt i kranene. Inntil nå.

- Dette har vi vært på utkikk etter lenge. Lokalene er fantastiske. Beliggenheten også. Men vi har revet ut alt av gammelt, datert inventar og møbler. Det er ikke mange kvadratcentimeter som ikke har fått besøk av en hammer eller malerkost de siste månedene. Vi nullstiller huset, forteller Andrew Anfinnsen til Midtpunkt.

Han er en av fire gründere bak det nye utestedet Lokal Bar i Dronningens gate 12.

- Lokal Bar. Et minimalistisk navn?

Anfinnsen smiler kort.

- Kanskje det. Du kan gjerne kalle det et lite kulturhus fordelt på en cocktailbar, en scene og en nattklubb. Lokal Bar er paraplynavnet for alle tre enhetene, forklarer Anfinnsen, som har lang fartstid fra kulturbransjen i Trondheim.

Til sammen er det plass til 500 gjester i det nye utelivskomplekset.

Spis de rike

Cocktailbaren i første etasje åpnet dørene for snart fire uker siden, og er den litt roligere komponenten i nysatsingen. Dersom man skal peke ut noe tema her inne, så må det utvilsomt bli klorofyll – veggene ved inngangen er nemlig dekket av planter og bregner, krukker og kasser.

- Det er herfra dere henter mynte til Mojito?

- Jeg liker å si at vi har tatt et grønt grep. Hovedsakelig for atmosfæren sin skyld, men du skal ikke utelukke at vi henter lokale råvarer herfra, sier Anfinnsen.

Mye av innredning og møbler er laget av Trondheimsbaserte Tusenmilsrose. I likhet med utformingen av lokalene har det også blitt tenkt utenfor boksen hva angår godsakene på barkartet.

- Det er barsjef Caroline Skaget som har komponert innholdet, ti cocktails som du garantert bare får her på Lokal Bar. Dersom du ønsker en tradisjonell gin & tonic eller en halvliter, så får du selvsagt det også, understreker han.

- Dere har en cocktail som heter Eat the Rich?

- Ja. En av komponentene i drinken er øl, en Punk IPA. Et hyggelig vink til Svartlamon. Kanskje vi klarer å bygge noen broer mellom det alternative miljøet og Næringslivets Hus, smiler han.

En scene byen trenger

På venstre side av hovedinngangen ligger Lokal Scene. For mange trondhjemmere har stedet vært bedre kjent som Pianobaren og tumleplass for entertaineren Tammy T i en årrekke.

- Vi kommer til å definere kulturbegrepet annerledes enn tidligere leietakere har gjort. I dag er dette er en fullgod livescene med en kapasitet på om lag 120 publikummere, forklarer Anfinnsen.

Men scenen skal ikke begrense seg til musikk.

- Vi ser for oss et bredt spekter av kulturell aktivitet, som debattkvelder, foredrag, live podcasts, og mye mer. Mange har allerede kommet til oss med forespørsler om forskjellige konseptkvelder.

- Dere tjuvåpnet scenen andre helga i august?

- Det stemmer. Vi starter imidlertid litt forsiktig, legger han til.

Ved baren ligger en håndverker og fuger en åpning i gulvet ved bardisken.

- Det gjenstår fremdeles noe arbeid. Mest småplukk, egentlig.

- Hvilken musikkprofil sikter dere på?

- Vi skal ikke låse oss til noe som helst. Vi vil ha både uetablerte artister og mer kjente navn på plakaten framover, så lenge det er unike og ærlige uttrykk.

- Hvor ofte?

- I utgangspunktet én til to ganger i uka.

Nattklubb underveis

- Du, ikke ta bilder her nede da. Det er så fryktelig mye rot, ber Anfinnsen når han navigerer trappene ned til Lokal Klubb.

Her regjerer fremdeles tømrere og malere på tampen av august. Den gamle dansegropa fra tiden da nattklubben Frakken holdt hus her, er fylt igjen. Den trange trappa mellom kjeller og bar er også borte. Dugnad! står det i stødige bokstaver på en plakat på veggen ved inngangspartiet.

- Det gjenstår mye arbeid i kjelleren, men samtidig begynner vi å se lyset i enden av tunnelen nå, fastslår han.

Tar en sjanse

På fortauet utenfor Dronningens gate 12 oppsummerer Anfinnsen tankegodset bak Lokal Bar.

- Et moderne konsept som kombinerer alle tre utelivsutrykkene sømløst. En plass med lav terskel og lave skuldre. Et sted som alt fra studenter til godt voksne har lyst til å frekventere, sier han til Midtpunkt.

- Er det fare for at dere favner for vidt?

- Det tror jeg ikke. Utelivspublikumet er langt mer sammensatt og komplekst i dag enn tidligere. Og mer kresent. Vi bygger en helt ny plattform som står mer i stil med dagens forventninger til et utested. Vi tar selvsagt en sjanse når vi satser så omfattende som vi gjør med Lokal Bar, men vi er overbevist om at konseptet vårt er bunnsolid, avslutter han.

TEKST OG FOTO Jan-Are Hansen


Henter møter...