Fagråd Mat og drikke
Formålet med Fagråd Mat og drikke er å styrke Trøndelag som Norges Fremste region for mat og drikke. Det er videre en viktig oppgave å påvirke politiske beslutningstagere til å arbeide for å fremme fagrådets målsetninger, samt å være en viktig møteplass for blå og grønn sektor. Lokal mat og drikke (og produksjon av samme) er tema som som hele regionen kan samle seg om.
Viktige saker/oppgaver for fagrådet
- Profilering og markedsføring (herunder utarbeide et felles faktagrunnlag for næringen i Trøndelag - hvilke verdier og arbeidsplasser snakker vi om ect.
- Rekruttering til bransjen (behov for fagkompetanse i næringen langs hele verdikjeden fra produksjon til forbruker og servering)
- Skape en attraktiv møteplass med interessante seminarer
- Øke samspill ifht. FoU og innovasjon for matproduksjon: innovasjon for å mette et økende verdensmarked
- Næringspolitiske saker som er viktig for bransjen
Fagrådet består av:
- Aslaug Rustad, fagrådsleder, OI! Trøndersk Mat og Drikke AS
- Marit Aursand, SINTEF Ocean AS
- Sondre Halseth, Nortura Malvik
- Øyvind Andrè Haram, Sjømat Norge
- Anita Holthe, Grilstad AS
- Inge Johnsen, Lian Restaurant
- Paul Kregnes, Nidar/Orkla Confectionery & Snacks Norge AS
- Lars Lian, Jordbærpikene
- Kristin Meyer, TINE Tunga
- Finn Olufsen, Rignes EC Dahls Bryggeri
- Gisle Ranum, Norsk Kylling AS
- Thomas Sjue, Austmann Bryggeri AS
- Pål Georg Storø, SalMar ASA
Tilsluttet Medlem
- Gleny Foslie, Trøndelag fylkeskommune
Kontaktperson hos NiT er Berit Rian