torsdag 6 okt - 12.30 til 17.30

MANIFESTASJON 2022

Medlem / Ikke medlem
kr 2 150,00 / kr 4 300,00
Sted
Trondheim Spektrum
Påmeldingsfrist
04.10.2022 12.00

Det koker i regionen, bokstavelig talt. «Plutselig» ble Trondheim Norges Mathovedstad, og Trøndelag ble utnevnt til European Region of Gastronomy. Om en ser nøyere på dette er det resultatet av en strategisk og langsiktig satsing. Hva ble gjort - og hva kan andre næringer lære av matsatsingen? På Manifestasjon får du svaret – og ikke minst smake på hvorfor Trondheim og Trøndelag har blitt Norges matregion nr. 1.


Trøndelag, en matregion i verdensklasse - Hva kan andre næringer lære av det?


Arne Hjeltnes


Tore O. Sandvik


Aud Herbjørg Kvalvik


Roar Hildonen


May Britt Hansen


Torbjørn Skei


Aslaug Rustad


Gry Haug Binde


Lasse Berre


Hans Petter Øien Kvam


Petra Sestak


Kristin Mürer Stemland

 

       Program

Velkommen

- Arne Hjeltnes, årets konferansier


Det store bildet
Det store bildet - Home of Nordic Flavours
- Lasse Berre, styremedlem NiT

Hva kan vi lære av målrettet satsing?
- Tore O. Sandvik, fylkesordfører
- Roar Hildonen, restauratør og styremedlem NiT
- Aslaug Rustad, daglig leder Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Hva betyr Bocuse d’Or og ERG for Trøndelag som matregion?
- Arne Sørvig, daglig leder Stiftelsen Norsk Gastronomi
- Petra Sestak, reiselivssjef Trøndelag Reiseliv AS
- Kirsten Schultz, daglig leder Visit Trondheim

"Sammen for en sterk region" - nå ser vi resultatet!
- Berit Rian, adm. direktør NiT
- Trond F. Mellingsæter, styreleder NiT




Nye Grønne løsninger
#bærekraftige matsystemer
Forskning og ny kunnskap for utvikling av mat
- Toril A. Nagelhus Hernes, prorektor for nyskaping NTNU

Dagligvarebransjens rolle for utviklingen av lokalmat
- Torbjørn Skei, adm. direktør COOP Midt-Norge

Norsk Kylling - slik sikrer vi bærekraftig matproduksjon
- Hilde Talseth, direktør bærekraftig innovasjon, Norsk Kylling

Vertikalt landbruk - industrieventyr eller eventyrfortelling?
- Cathrine Vik-Pedersen, daglig leder Plant Tech 



Nye Grønne løsninger
#innovasjon
Europa som drivkraft på grønne løsninger
- en liten løypemelding på innovasjonsarbeidet
- Anita Krohn Traaseth, styreleder Bocuse d’Or Norge

5 grunner til at vi er best
- Aud Herbjørg Kvalvik, rådgiver Innovasjon Norge

Havbruk og havvind basert på oljeteknologi
- Erik Stiklestad, verftsdirektør Aker Solutions Verdal

Autonomt og elektrisk landbruk, er det fremtiden?
- Jostein Sandvik, daglig leder Autoagri AS

Milliondryss til innovative gründere
- Gry Haug Binde, daglig leder Adolf Øiens Fond




Arrangement
Kraften av store arrangement og mesterskap
- Hans Petter Øien Kvam, prosjektleder NiT 

Vi løfter sammen for vår matregion
European Region of Gastronomy
- May Britt Hansen, prosjektleder ERG

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestival
"Probably the best food festival in Europe"

- Aslaug Rustad, daglig leder Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS

VM på ski – mat og roll out!
- Tove Moe Dyrhaug, skipresident
- Åge Skinstad, VM-sjef, Ski-VM 2025
- Kristin Mürer Stemland og Haakon Jensen, Ski-VM 2025


Oppsummering
- Arne Hjeltnes

 

 
Anita Krohn Traaseth


Arne Sørvig


Berit Rian


Trond Mellingsæter


Hilde Talseth


Cathrine Vik-Pedersen


Erik Stiklestad


Tove Moe Dyrhaug


Torill A. Nagelhus Hernes


Jostein Sandvik


Kirsten Schultz


Haakon Jensen

 

Kort minglepause med enkel servering


Middag
Kl. 18 avslutter vi dagen med spennende og kortreist mat og drikke.

I tillegg til maten kan vi by på:

Spennende og matrelaterte
historier fra mange turer

 

Kosmorama filmfestival skaper
kulinariske opplevelser

 

Matlaging
- med en musikalsk vri...

                 
Arne Hjeltnes
Humorist og historieforteller
  Silje Engeness
Direktør Kosmorama
  Lars Eggen
Baryton


(husk å krysse av for middag ved påmelding)

Politikere og ansatte i offentlig sektor vil få medlemspris ved deltagelse på våre møter

Møteleder

Foredragsholder