Meny
 
 
mandag 18 mar - 09.00 til 16.00

Sjømat 2024 - Sjømatens fremtid

Medlem / Ikke medlem
kr 1 290,00 / kr 1 990,00
Sted
Clarion Hotel & Congress Trondheim
Påmeldingsfrist
15.03.2024 12.00

Norge har verdens beste sjømat og er i toppen internasjonalt i sjømatkonsum. Samtidig spiser vi mindre og mindre sjømat hvert år, og spesielt hos barn og unge går forbruket betydelig ned. På Sjømat 2024 stiller vi de vanskelige spørsmålene om årsakene til utviklingen samt hvilke grep som kan snu trenden. Du får den siste forbrukerinnsikten og vi skal snakke om verdikjeder, omdømme, bærekraft og andre høyst relevante tema.

 

Sjømat 2024 - Sjømatens fremtid er et samarbeid mellom Norway Seafood Festival, NTNU Food Forum og Næringsforeningen i Trondheimsregionen.


Du møter

           
Arne Hjeltnes
sjømatentusiast
  Cecilie Myrseth
fiskeri- og havminister
  Eva Falch
NTNU Food Forum
  Ellen Aabol
forfatter og influenser
     
Fredrik Hald
Lerøy Seafood
  Hanne Dalsvåg
SINTEF Ocean
  Merete H. Bognar
iCreative
  Ida Johanne Jensen
NTNU
     
Tor Bjørklund Larsen
Norges Fiskarlag
  Bjørn Tore Nystrand
Møreforsking
  Anne Sølvberg Breivik
Lerøy Seafood
  Martin Skaug
Norges Sjømatråd
           
Karen Elene Thorsen
influenser og gründer
  Pirjo Honkanen
Nofima 
   Hilde Talseth
Norsk Kylling
   Tone Sofie Aglen
NRK
           
Ilse Håbjørg
Sabrura
           

 

Program

Registrering åpner kl 09:00. Dørene til konferanselokalet åpnes kl 09:40 og det serveres enkel sjømat ved bordene.

Programmet begynner kl 10:00

 

Velkommen
Arne Hjeltnes, sjømatentusiast

Fiskeri- og havministerens syn på sjømatens fremtid
Cecilie Myrseth, Fiskeri- og havminister

Sjømatnasjonen Norges posisjon i Norge og internasjonalt
Martin Skaug, kommunikasjonsdirektør i Norges Sjømatråd
Agnete Bell, ansvarlig for det norske markedet i Norges Sjømatråd

Status norsk sjømatkonsum: Hva påvirker sjømatforbruket blant unge voksne?
Dr. Scient Pirjo Honkanen, forskningssjef ved NOFIMA

Ny undersøkelse 2024: Studentenes tanker om eget sjømatforbruk, NTNU
Eva Falch, førsteamanuensis ved NTNU og Head of NTNU Food Forum

 

Pause

 

Produktutvikling og Innovasjon: Hva vil forbruker EGENTLIG ha?
Merete Bognar, daglig leder i iCreative

Produktutvikling som løsning for økt sjømatkonsum
Anne Sølvberg Breivik, Product Development Manager i Lerøy Seafood
Fredrik Hald, Head of Product Development i Lerøy Seafood

Panelsamtale
Cecilie Myrseth, Fiskeri- og havminister
Merete Bognar, iCreative
Karen Elene Thorsen, influenser og gründer
Tone Sofie Aglen, politisk kommentator i NRK
Fredrik Hald, Lerøy Seafood

 

Lunsjpause med Sjømatbuffet

 

Sjømatkvalitet og bærekraft
Eva Falch, førsteamanuensis ved NTNU og Head of NTNU Food Forum
Ida Johanne Jensen, førsteamanuensis ved NTNU

Sjømatkvalitet - fersk frossen eller tint?
Hanne Dalsvåg, Master of Science ved SINTEF Ocean

Sjømatkvalitet – hvordan tenker forbruker om fryst fisk?
Bjørn Tore Nystrand, forsker ved Møreforsking

Kvalitet, frossen fisk, hvorfor går konsum av sjømat ned, mens sushi øker?
Ilse Håbjørg, Food and Beverage Manager i Sabrura Sticks & Sushi

Sjømat, sertifisering og bærekraftutfordringer
Tor Bjørklund Larsen, seniorrådgiver i Norges Fiskarlag

 

Pause

 

Fra hakkekylling til forbrukerfavoritt
Hilde Talseth, adm. dir i Norsk Kylling

Panelsamtale: Bærekraft, omdømme og sjømatkvalitet.
Hilde Talseth, Adm. dir Norsk Kylling
Eva Falch, NTNU
Hanne Dalsvåg, SINTEF Ocean
Bjørn Tore Nystrand, Møreforsking
Ellen Aabol, forfatter og influenser
Ilse Håbjørg, Sabrura Sticks & Sushi

Bocuse d'Or: Dagen før dagen
Arne Sørvig, daglig leder av Stiftelsen Norsk Gastronomi

Program slutt (ca kl 16:00)

 

Etter konferansen er det mulighet for mingling, god drikke og fingermat fra sjøen (tillegg kr. 290,-)
(bestilles ved å krysse av for "Aperitiff" ved påmelding)

Politikere og ansatte i offentlig sektor vil få medlemspris ved deltagelse på våre møter

Møteleder
Arne Hjeltnes, sjømatentusiast



Henter møter...