Meny
 
 

ATA-Carnet

ATA-carnet er et internasjonalt tolldokument som gir moms- og tollfrihet for vareprøver og yrkesutstyr ved midlertidig innførsel til andre land. ATA er en forkortelse for de franske og engelske betegnelsene Admission Temporaire/Temporary Admission. En carnet forenkler tollekspedisjon og erstatter alle eksport-, import- og transitteringsdokumenter. (Kilde: Wikipedia)

 

Laster...

Næringsforeningen utsteder carneter og tilbyr et komplett sett av relaterte tjenester.

Åpningstider sommer 2023

Nå er sommeren her og med den redusert åpningstid, samt redusert bemanning i ferietiden.

I perioden 19.06. 2023 – 11.08.2023 er åpningstiden ved kontoret:  08:00 – 15:00.

Handelskammertjenester vil være stengt i uke 30, 31  og 32. Da vil Næringsforeningen i Stavangerregionen bistå oss med stemplinger og ATA Carnet.

Når det gjelder stempling av dokumenter skal dokumentene sendes inn til oss som vanlig via EssCert og blir da stemplet av vår kollega i Stavanger. Vi anbefaler at dere tar i bruk det nye systemet- EssCert og sender inn dokumenter via dette. Velg også «DIY- skriv ut selv» hvor det er mulig, da det er raskest for dere. Hvis det må stemples manuelt, gjøres dette i Stavanger og dere må påregne postgang.

Når det gjelder ATA carnet: gå inn på denne linken: https://www.e-ata.no/NO/ChooseChamber.aspx og velg Stavanger.

Her må dere opprette en ny konto og vil få tilsendt passord fra Stavanger (kan ikke bruke påloggingsinfo som dere har hos oss). Søknaden blir så behandlet/ carnetet laget  hos Næringsforeningen i Stavangerregionen. Husk og bestille i god tid da de ikke har kapasitet til å betjene «Hastecarnet», samt at dere må beregne 4/5 virkedager med posten.

 

Hvis dere allerede nå vet at dere trenger et ATA Carnet i en av disse ukene, anbefales det å sende inn søknaden i god tid og senest uke 28. Da blir det laget i Trondheim og dere slipper postgangen.

 

Vennligst videreformidle denne informasjonen til dine kolleger som jobber med eksport.

God sommer! 

 

Medlemskap i Næringsforeningen vil gi reduserte gebyrsatser.

Skulle du ha andre spørsmål om ATA-carnet, kan disse rettes til seniorrådgiver Anne Kristin Stene:

Telefon: 45 83 71 31
E-post: anne@nitr.no


Henter møter...