Meny
 
 

Bør vi frykte fremtiden?

Vi har spurt næringslivsledere i Trondheimsregionen om forholdet til robotteknologi, automatisering og kunstig intelligens. Er de forberedt på digitaliseringens tidsalder?

I en spørreundersøkelse mot trønderske næringslivsledere gjennomført av NiT og Atea i august, oppgir mer enn halvparten av de 291 respondentene at de frykter konsekvensene digitaliseringen vil medføre for sin bedrift.

- Digitaliseringen kan bli et stort konkurransefortrinn, men da må vi både vite hvordan vi skal utnytte teknologien, og koble den sammen med andre relevante fagfelt. Vi ønsket å få innblikk i hva status er akkurat nå, og derfor gjennomførte vi denne undersøkelsen sammen forteller regiondirektør Tonje Foss i Atea og NiT-direktør Berit Rian.

Over seksti prosent av de spurte bedriftslederne tror robotteknologi og kunstig intelligens vil benyttes i sine respektive virksomheter i løpet av de neste to årene.

- Enkelte er nok skeptiske til automatisering og effektivisering fordi de ser på det som en trussel mot egen jobb. Men digitalisering og teknologiutvikling vil skape mange nye arbeidsplasser i vår region, også i distriktene hvor for eksempel robotteknologi legger grunnlaget for ny produksjon, mener Berit Rian, som tror Trondheimsregionen med sine mange tunge miljøer innen teknologiutvikling og IT vil komme godt ut av den digitale revolusjonen.


Fakta: Digitalisering i Trondheimsregionen

Hovedfunn fra undersøkelse blant Næringsforeningens medlemmer, gjennomført i august 2017 i samarbeid med Atea. I alt 291 respondenter

Last ned i PDF-format


Henter møter...