Meny
 
 
  • Tradisjonsrike bunader – både for damer og herrer – står for om lag 80 prosent av omsetningen til Husfliden i Trondheim. (foto: Jan Are Hansen) Tradisjonsrike bunader – både for damer og herrer – står for om lag 80 prosent av omsetningen til Husfliden i Trondheim. (foto: Jan Are Hansen)

Husfliden står stødig

Inne i systuene til Husfliden i Olav Tryggvasons gate 18 begynner aktiviteten å ta seg opp igjen etter fellesferien. 

Selv i slutten av august kan det være lurt å ligge i forkant om du trenger bunad til neste års festligheter.

- Presset øker kraftig når det drar seg mot juletider og mai måned. Vi oppfordrer kundene våre til å være tidlig ute, smiler daglig leder for Husfliden i Trondheim, Vibeke Furu.

Masseproduksjon et fremmedord

Om lag 80 prosent av aktiviteten til Husfliden her i byen retter seg mot bunadsproduksjon, reparasjon og omsying av de forskjellige regionale variantene av nasjonaldrakten vår. Trønderbunaden står selvsagt i fokus. Det selges også en god del tilbehør og lignende.

- Masseproduksjon er et fremmedord for oss. Husfliden har et kulturbærende ansvar, understreker Furu, som legger til at salget av herrebunader har økt de siste årene.

Med 135 års sammenhengende drift er Husfliden et godt innarbeidet navn i Trondheimsregionen. De har hatt tilhold på forskjellige adresser i Midtbyen siden starten, og siden 1980 har butikken vært sentralt plassert i Olav Tryggvasons gate 18.

- Midtbyen + Husfliden er sant?

- Helt klart. Det var litt usikkerhet tidligere rundt Olav Tryggvasons gate med tanke på innsnevring av kjørebanen og hvordan busstilbudet ble, men for oss er lokaliseringen her helt ypperlig, sier Furu til Midtpunkt.

Nysgjerrige amerikanere

I likhet med store deler av detaljhandelen er sommermånedene rolige for Husfliden.

- Men vi har en del pågang av turister. Amerikanere med aner i Norge er et fast sommerinnslag, smiler hun.

I første etasje står noen kvinner og inspiserer garn. Andre går rundt og titter.

- Vi er opptatt av lokale råvarer så langt det lar seg gjøre, avslutter Vibeke Furu i Husfliden.

 


Henter møter...