Meny
 
 
  • Jobber godt sammen. Brødrene Øivind og Torkild Korsnes sitter i ledelsen av K Lund som henholdsvis service- og markedssjef og administrerende direktør. Korsnes-familien er én av tre eiere av den tradisjonsrike rørleggerbedriften med hovedkontor på Tempe. (foto: Kristoffer Wittrup) Jobber godt sammen. Brødrene Øivind og Torkild Korsnes sitter i ledelsen av K Lund som henholdsvis service- og markedssjef og administrerende direktør. Korsnes-familien er én av tre eiere av den tradisjonsrike rørleggerbedriften med hovedkontor på Tempe. (foto: Kristoffer Wittrup)

Trøndersk eierskap i 150 år

En av Trondheims mest solide håndverksbedrifter, K. Lund AS fyller år, og har beholdt navn og kjerneaktivitet som ved oppstarten i 1874. 

- Det er ganske spesielt for en bedrift å bli 150 år. Enda mer spesielt blir det av at vi fortsatt har samme navn og kjerneaktivitet som ved oppstarten, sier brødrene Torkild og Øivind Korsnes som sitter i ledelsen og er aksjonærer for det tradisjonsrike selskapet. 

Skikkelig markering

Bokutgivelsen «Rørlegger i 150 år» er et ledd i markeringen av 150-årsjubileet, som har vært nøye planlagt i lang tid.

- Begivenheten markeres med bok og jubileumslogo. Bedriften laget bok både til 50- og 100-årsjubileum som vi har hatt stor glede av. Nå håper vi de neste generasjonene får like stor glede av årets bok, som er skrevet av historiker Terje Bratberg. På selve dagen, den 8.mai, holder vi en stor jubileumsmiddag på Tapperiet, med Bjarne Brøndbo som konferansier. Da inviteres ansatte, datterbedrifter, kunder, leverandører, samarbeidspartnere og andre forbindelser, alle med følge. Vi anslår at det blir 350 gjester. I høst reiser hele bedriften med følge på jubileumstur til Barcelona. Det ser vi veldig frem til. 150-årsjubileum er en spesiell anledning og må markeres skikkelig, sier administrerende direktør Torkild Korsnes og service- og markedssjef Øivind Korsnes.

- Det er dyrtid, høye renter og deler av byggebransjen sliter for øyeblikket. Hva er status for K Lund i jubileumsåret?

- Vi merker dyrtiden i den forstand at både driftskostnader og priser på materiell har økt. I Trondheim er det fortsatt høy aktivitet, drevet av det offentlige og andre store aktører, som skiller oss fra for eksempel Østlandet hvor det er en stor nedgang i aktivitet. Selskapet har for en stor del sikret oppdrag i hele 2024 og deler av 2025, og er slik sett godt dekket fremover, forteller brødrene til Midtpunkt. 

Fokus på utvikling

75 prosent av selskapets omsetning er byggeprosjekter, mens 25 prosent er service, både til private og næringskunder. De største oppdragene K Lund jobber på i dag er Nye Cissi Klein videregående skole, Teknostallen BT5, Leangen Bolig, Fullriggerveien BT2 og BT3, Sintef Horizon, i tillegg til 5.500 små og store serviceoppdrag i året. Selskapet har også mye arbeid for service- og rammeavtalepartnere.

- Om dere ser frem i tid, hvor er K Lund ved neste jubileum om 25 år?

- Vi har aldri hatt noen vekstambisjon, men vi har stort fokus på utvikling. Spesielt av mennesker, som vi er opptatt av å rekruttere, utvikle og beholde. I tillegg ønsker vi å finjustere egen drift og ta i bruk ny teknologi og bærekraftige løsninger. I fjor høst jobbet vi med en langsiktig strategiplan for de 10 neste årene, mest for å løfte blikket og forberede oss på krav og muligheter som ligger foran oss. Vår ambisjon er at vi om 25 år fortsatt er en rørleggerbedrift som er både attraktiv, solid, bærekraftig og lønnsom. Og selvsagt med trøndersk eierskap, som i dag. Men det er mulig vi to er litt mindre aktive i driften i 2049, smiler Øivind og Torkild Korsnes.

 


Henter møter...