Meny
 
 

HVA SKJER: Fremtidens konsert- og kulturarrangementKonserter og konferanser er noen av eksemplene som for folk flest er fryd og gammen, og forbindes med givende kulturopplevelser. Samtidig krever dette timevis av planlegging, rigging og forberedelser av de som ofte ikke er synlige under arrangementene; eventbyrå, lyd- og lysleverandører og andre virksomheter.

Som følge av smittevernstiltakene ble arrangement-relaterte bransjer kanskje hardest rammet, hvor avbestillinger kom på løpende bånd. Uvissheten over når bestillingene kommer tilbake gjør det ekstra utfordrende. Samtidig ser vi eksempler på digitale konserter og live-streaming av kulturforestillinger som har tatt samfunnet med storm. Kanskje vil direktestrømming av konserter være en selvfølge også etter pandemien?

Til tross for at det sjeldent vektlegges, er det nettopp disse virksomhetenes arbeid som gir oss minneverdige opplevelser. Med andre ord preger dette oss alle. Hva dette innebærer for de Trønderske virksomhetene vet vi ikke helt sikkert, men at næringen vil forandres er det liten tvil om.

I denne ukens «Hva skjer» snakker vi med to av bransje-aktørene for å gi oss innsikt i deres situasjon, og ikke minst hvordan fremtidens arrangementer preges av pandemien. Rolf Teigen, daglig leder i Evento, og daglig leder i Trondheim Lyd, Hege Strand, gir oss et innblikk i deres tanker om nåtiden og fremtidens gjennomføring av arrangement.

Webinaret ble publisert 11. juni 2020.


Henter møter...