Meny
 
 
  • Nye eier, samme direktør. Hilmar Auran skal fortsatt lede Basale når det fra nyttår overtas av Newsec og blir en viktig del av Nord-Europas største aktør innen eiendomsforvaltning. Tekst og foto: Kenneth Stoltz Nye eier, samme direktør. Hilmar Auran skal fortsatt lede Basale når det fra nyttår overtas av Newsec og blir en viktig del av Nord-Europas største aktør innen eiendomsforvaltning. Tekst og foto: Kenneth Stoltz

Svensk eier for eiendomsforvalter

Men hovedkontoret opprettholdes i Trondheim for tidligere OBOS Basale, som fra nyttår blir Newsec Basale.

 

Onsdag 30. november kom meldingen om at Newsec Nordic Asset Management har inngått en avtale med OBOS om å overta alle aksjene i det trondheimsbaserte eiendomsforvaltningsselskapet Basale.
Det nye Newsec Basale tar dermed på seg ledertrøya i det norske markedet.
- Newsec har en ambisiøs vekststrategi og ønsker å sikre og ytterligere styrke sin posisjon som det ledende selskapet i det nordeuropeiske markedet innenfor eiendomsforvaltning og -rådgivning. Ved å bli en del av Newsec vil Basale få bedre muligheter til å vokse og utvikle sin virksomhet. Både kunder og medarbeidere vil ha fordeler av å være del av et konsern med Nord-Europa som hjemmebase, hvor innovasjon og engasjement for vårt forretningsområde står i fokus, sier nåværende administrerende direktør Hilmar Auran, som også skal lede det nye selskapet videre.

- En fantastisk mulighet
Med oppkjøpet av Basale vil Newsec få 1.000 medarbeidere og 260 milliarder svenske kroner under forvaltning. Hvert år megler Newsec leieavtaler på en halv million kvadratmeter, gjennomfører transaksjoner for mer enn 30 milliarder svenske kroner, og utfører også verdivurderinger i eiendomsmarkedet med underliggende eiendomsverdi på mer enn ett tusen milliarder svenske kroner.
- Fra Newsecs side ser vi på dette som en fantastisk mulighet for å få tilgang til et kompetent nettverk over hele Norge. Basale er ledende i dette markedsområdet, med mange langsiktige og solide kundeforhold, sier Bjørn Lindeborg, CEO i Newsec Nordic Asset Management AB, i en pressemelding.
Newsec har sitt hovedkontor i Stockholm, mens den norske virksomheten med sine 275 ansatte opprettholder sitt hovedkontor i Trondheim.

Stockholm det ubestridte sentrum
Innen eiendomsbransjen er Stockholm det ubestridte sentrum og det markedet hvor internasjonale investorer og aktører møtes i nordisk sammenheng, sier Hilmar Auran. Han forteller at mange internasjonale aktører definerer de nordiske landene som ett eiendomsmarked, og en tilstedeværelse i Stockholm er ofte nødvendig.
Auran og hans stab er blant de som roser den nye satsingen fra SAS mellom Trøndelag og Stockholm.
- Gjennom prosessen hvor Basale har ført diskusjoner og hatt møter med våre svenske kolleger, har vi virkelig fått erfare viktigheten av gode kommunikasjons- og spesielt flyforbindelser fra Værnes til Stockholm. Ved å benytte det direkte morgenflyet fra Værnes kl. 06.35 kan vi være inne på kontoret vårt på Stureplan kl. 08.30 på morgenen. Med en effektiv arbeidsdag, og med et tilsvarende tidsbesparende direktefly på returreisen er det fremdeles mye igjen av kvelden. Sammenlignet med de reisene vi måtte gjøre via Gardermoen erfarer vi en langt mer behagelig reiseopplevelse, samt at vi sparer tre til tre og en halv time reisetid ved hver reise til Stockholm, sier Auran.
Han tror samtidig at effektive direkteruter vil gjøre det mer attraktivt for de internasjonale investorene å forholde seg til Trondheim, noe som vil gagne Midt-Norge som region.
- I tillegg representerer Stockholm, i likhet med andre destinasjoner med direkteruter fra Værnes, en effektiv måte å nå tilknyttede ruter utover Skandinavia, avslutter sjefen for nye Newsec Basale.

 


Henter møter...