Meny
 
 
torsdag 28 apr - 08.00 til 10.00

Avlyst!Næringslivsfrokost: Må vi være forsikret mot hacking?

Medlem / Ikke medlem
kr 450,00 / kr 590,00
Sted
NiT Møtesenter, 4.etg, dr.gt.12
Påmeldingsfrist
27.04.2016 14.00

Forsikringsbransjen har ihvertfall begynt å mene dette! Vi inviterer til en oppdatering på det hotteste produktet fra forsikringsbransjen for tiden, cyberforsikring. Eksperter fra SINTEF og University of Cambridge vil dessuten dele sine analyser av hva som kan være viktig ved vurdering av slike produkter, og om dette kan passe for alle virksomheter på linje med f.eks. eiendoms- eller ansvarsforsikring.


Velkommen til frokost og faglig påfyll!

Frokost fra kl. 08.00, programmet starter kl. 08:30.

Hva er cyberforsikring og hva betyr den i praksis?

Line Gjengedal Ruud, Nordic Head of Product & Price EB and Liability, If Skadeforsikring 

Norske bedrifter kjøper forsikring for å sikre at de kan drive videre om de blir rammet av brann-, vann- eller naturskader. Men datasikkerhet er i ferd med å bli like viktig som brannsikring for å unngå langvarig stans i driften. Hva bør norske bedrifter vurdere for å sikre seg mot uheldige konsekvenser av et dataangrep? Hvilke sikkerhetstiltak bør bedriftene gjennomføre, og hvilke løsninger kan forsikringen tilby for å komme raskest mulig i gang igjen etter et dataangrep?


Cyber Insurance: Myths and Facts

Eireann Leverett, Risk Researcher, University of Cambridge

Hva bør du tenke på når du vurderer å gå til anskaffelse av cyberforsikring for din bedrift? Hvordan vurdere ulike forsikringsprodukter, hvilke unntak bør man være oppmerksom på? Når lønner det seg egentlig å være cyberforsikret? Kanskje du heller bør vurdere andre måter å sikre virksomheten din på? Eireann Leverett fra University of Cambridge Centre for Risk Studies deler sin kunnskap etter å ha jobbet tett på cyberforsikrings-bransjen i flere år. 

Cyberforsikring – Hvorfor forsker vi på dette?

Marie Moe, forsker, SINTEF

Stadig flere blir ofre for datakriminalitet. Vi på SINTEF forsker på hvordan bedrifter kan sikre seg mot hacking, og hvordan overføring av risiko via cyberforsikring kan være et alternativ. Vi har gjennomgått tilgjengelig forskning og studerer cyberforsikring både fra kunde- og tilbydersiden. Marie Moe har lang erfaring med å hjelpe bedrifter som har blitt offer for hacking, som tidligere seksjonsleder ved Norges nasjonale cybersenter NorCERT. Hun er nå forsker ved SINTEF IKT, og vil presentere foreløpige resultater fra vårt uavhengige forskningsprosjekt InSecurance.

 

NB! På møtet vil SINTEF dele ut en lite spørreundersøkelse til deltakerne, målet er å samle mer kunnskap om aktuelle problemstillinger for potensielle og eksisterende cyberforsikringskunder. Vi håper at flest mulig har anledning til å svare!

Politikere og ansatte i offentlig sektor vil få medlemspris ved deltagelse på våre møterHenter møter...