Meny
 
 
  • Bratt læringskurve, varierte oppgaver og stor frihet. Slik er tilværelsen som midlertidig ansatt for Anniken Edelsteen (t.v.). Gjennom Wenke Eriksen i Adecco, har Anniken fått utfordringene hun lette etter i arbeidslivet. Bratt læringskurve, varierte oppgaver og stor frihet. Slik er tilværelsen som midlertidig ansatt for Anniken Edelsteen (t.v.). Gjennom Wenke Eriksen i Adecco, har Anniken fått utfordringene hun lette etter i arbeidslivet.

- Jeg trigges av det midlertidige

Anniken Edelsteen byttet fast jobb med en tilværelse som midlertidig ansatt. Og det helt frivillig. - Jeg har aldri angret, sier hun, som nå er en del av Adeccos stab i Trondheim.

 

Hva forbinder du med å være midlertidig ansatt? Færre rettigheter? Større usikkerhet?
Anniken Edelsteen har en annen oppfatning.
Etter fem år i fast jobb kjente hun en gnagende sult på utfordringer. Hun leverte derfor oppsigelse, og har ikke hatt fast jobb siden.
- Mange synes det er rart å gi slipp på det faste, men de ser ikke fordelene med å være midlertidig ansatt. Noen ser usikkerhet – jeg ser frihet.

- Forandring er lystbetont
Etter at hun ga slipp på fast jobb som filmteknikker, har Anniken jobbet med dokumentkontroll og arkivering. Statoil, Aibel og NTNU har vært arbeidsgiverne. Nå er hun senior dokumentkontroller i Jernbaneverket i Trondheim – et prosjekt som varer ut året.
- Jeg er ikke typen som vil sitte ved samme pult år etter år. Forandring er lystbetont, både når det gjelder bransje og arbeidsoppgaver. Tiden i prosjektstillinger har gjort meg mer tilpasningsdyktig, og gitt meg bredere erfaring enn jeg ellers ville fått.

Jakter all slags kompetanse
Det har vært noen harde år for bemanningsbransjen, men nå ser det lyst ut i Trondheim. Adecco er i vekst, med stadig økende markedsandel i byen. Trondheim kommune, HENT og Danske Bank er blant dem de samarbeider med.
- Nå er vi i gang med å finne kandidater til jobber i et vidt spekter: Alt fra lærer til resepsjonist og økonom. Vi har mange å velge i blant våre kunnskapsrike og sultne medarbeidere, som liker å tilpasse seg nye omgivelser, systemer og mennesker.
Det sier Wenke Eriksen, HR-konsulent i Adecco og Anniken sin rådgiver.

De samme rettighetene
Anniken er én av 500 Adecco-medarbeidere som jobber i Trondheim. Fremover vil antallet sannsynligvis øke.
- Mye tyder på at neste generasjon arbeidstakere i enda større grad vil motiveres av det midlertidige, og at de vil hige etter utvikling heller enn det faste, sier distriktssjef i Adecco, Eirik Andre Weflen.
Dessuten er det gammelt nytt at midlertidige ansatte har like rettigheter som faste.
- På arbeidsplassen er jeg som alle andre, fastslår Anniken.
Men, hva skal hun egentlig gjøre etterpå? Det er et spørsmål hun får til stadighet.
- Jeg kan røpe så mye som at det er spennende ting på gang gjennom Adecco. Tilværelsen som midlertidig fortsetter – og det er jeg glad for.

 

AV: Adecco

 


Henter møter...