Meny
 
 

Bocuse d'Or Europe: Datoen er klar!

Det neste Bocuse d’Or Europe skal arrangeres i Trondheim 19.–20. mars 2024.

Her skal de beste kokkene fra 20 europeiske land konkurrere i et fullsatt Trondheim Spektrum. Det gir Trondheim godt selskap blant tidligere vertsbyer, deriblant Genève, Torino, Stockholm og Brüssel.

 

Trondheim ble valgt som vertsby grunnet sin utvikling som matregion. Sterke kjøkken, dyktige kokker og råvarer i verdensklasse har blitt lagt merke til, og det gagner hele landet å få Bocuse d’Or til Norge. Det mener Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi:

 

– Norge er allerede den mestvinnende nasjonen i Bocuse d’Or. Nå som konkurransen kommer til Trondheim, blir verdens gastronomiske øyne igjen vendt mot landet vårt. Dette er et nasjonalt arrangement, og vi i Trøndelag gleder oss til å være vertskap på vegne av Norge. Dette er en unik mulighet til å vise fram Trøndelag og råvarer fra hele landet.

 

Stiftelsen Norsk Gastronomi kan beskrives som «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer blant annet det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or. Bocuse d’Or Europe er den europeiske kvalifiseringskonkurransen for den internasjonale finalen i Bocuse d’Or, verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. De ti beste kandidatene i denne konkurransen går videre til verdensfinalen i Lyon i 2025.

 

Det er mange års engasjement fra et samlet Trøndelag som har sørget for at Trondheim blir ny vertskapsby, sier May Britt Hansen, som er prosjektleder for arrangementet i mars 2024.

 

– Dette er en stor anerkjennelse av en solid strategisk satsing og prioritering. At vi blir valgt av en av verdens sterkeste merkevarer innen gastronomi til å være vertskap for deres konkurranse, gjør oss stolte på vegne av hele regionen.

 

Vil du vite mer? Kontakt gjerne May Britt Hansen på telefon +47 992 41 415 eller e-post mayhan@trondelagfylke.no  


Henter møter...