Meny
 
 
  • Fornøyde pådrivere. F.v. Marit Myrstad (Trondheim kommune), Tanja Holmen (Visit Trondheim), Berit Rian (Næringsforeningen i Trondheimsregionen), ordfører Rita Ottervik, fylkesordfører Tore O. Sandvik, og Petra Sestak (Trøndelag Reiseliv). Foto: Geir Hageskal  Fornøyde pådrivere. F.v. Marit Myrstad (Trondheim kommune), Tanja Holmen (Visit Trondheim), Berit Rian (Næringsforeningen i Trondheimsregionen), ordfører Rita Ottervik, fylkesordfører Tore O. Sandvik, og Petra Sestak (Trøndelag Reiseliv). Foto: Geir Hageskal 

Finnair åpner Trondheim Helsinki

5 ukentlige avganger mellom Trondheim og den finske hovedstaden fra 3. juni.

Med dette får trøndere rask og effektiv tilgang til Finnairs omfattende rutenettverk særlig i Øst Europa og Asia.

Finnair flyr på 19 destinasjoner i Asia, over 100 destinasjoner i Europa og 7 i Amerika. Selskapet er i tillegg med i det globale nettverket One World.

 

Finnair åpner flyruten Trondheim Helsinki allerede 3. juni. Avgangstidene er planlagt slik at de harmonerer godt med flytidene i Helsinki og videre til og fra Asia.

 

Finnair påpeker at det regionale engasjementet fra både Avinor, næringsliv, reiseliv og offentlige aktører for å få på plass den nye ruten var svært viktig for å trygge selskapet i beslutningsprosessen.

 

For reiselivet betyr dette at langt flere asiatiske turister vil finne veien til Trondheim og Trøndelag. Potensialet for markant økning i asiatiske gjestedøgn er stor både fordi tilgjengeligheten inn til Trøndelag nå blir bedre samtidig som det generelt er stor vekst i besøkstallene fra Asia.

 

- Dette er en veldig god nyhet for næringslivet i regionen som opplever økende aktivitet mot både Finland og Asiatiske markeder. Både SINTEF og NTNU har i økende grad prosjektaktiviteter i Kina, skriver medlemmene i Luftfartsforum Trondheim Lufthavn Værnes i en felles uttalelse.

 

Trondheims ordfører Rita Ottervik sier at dette er en strategisk viktig rute for næringslivet i regionen og storbyen Trondheim.

 

Fylkesordfører Tore O. Sandvik peker på at reiseundersøkelser viser at Helsinki er et populært reisemål for trønderne.  Dessuten er det en god match mellom teknologi-, forsknings- og utviklingsmiljøene i Midt-Norge og Finland. Helsinki er også porten til Asia og gjør det enklere å komme seg til og fra asiatiske land.  Dette åpner nye muligheter for trøndersk nærings- og reiseliv, sier Sandvik.

 

 

Fornøyde pådrivere. F.v. Marit Myrstad (Trondheim kommune), Tanja Holmen (Visit Trondheim), Berit Rian (Næringsforeningen i Trondheimsregionen), ordfører Rita Ottervik, fylkesordfører Tore O. Sandvik, og Petra Sestak (Trøndelag Reiseliv). Foto: Geir Hageskal 


Henter møter...