Meny
 
 
  • Berit Rian, leder i Luftfartsforum, gleder seg stort over at Finnair igjen får fem ukentlige flyvninger fra Værnes. Berit Rian, leder i Luftfartsforum, gleder seg stort over at Finnair igjen får fem ukentlige flyvninger fra Værnes.

Finnair øker frekvensen mellom Trondheim og Helsinki

Fra juni blir det fem ukentlige avganger mellom Værnes og Finlands hovedstad. 

-  Nyheten om at Finnair igjen får fem ukentlige flyavganger mellom Trondheim og Finlands hovedstad er svært gledelig.

Ordene tilhører Berit Rian, leder av Luftfartsforum. Hun har en god dag etter at det ble kjent at Finnair fra og med 17. juni igjen tilbyr fem ukentlige flygninger fra Trondheim til Helsinki.

 

Viktig rute for kompetansemiljøene og næringslivet

Luftfartsforum er et samarbeid mellom mange tunge aktører i regionen som jobber for å styrke og utvikle Trondheim lufthavn Værnes i tråd med regionens behov. Selv er Rian engasjert i forumet i kraft av sin rolle som leder i Næringsforeningen i Trondheimsregionen, og legger ikke skul på at denne saken har engasjert henne. 

- ­Helsinki er viktig både for kompetansemiljøene våre, næringslivet og ikke minst i arbeidet med å videreutvikle Trøndelag som turistdestinasjon. Derfor har vi jobbet mye for å få opp frekvensen på akkurat denne ruten igjen etter at Finnair under pandemien reduserte fra fem til to ukentlige flygninger, uttaler Rian.

 

Klar oppfordring til trønderne

Rian forteller videre at Avinor legger ned en stor innsats i å tilrettelegge for flyselskapene slik at det skal være attraktivt å operere fra Værnes.

Nå som Finnair er tilbake der de var før pandemien, har Rian en klar oppfordring:

– Nå må trønderne kjenne sin besøkstid og benytte de gode tilbudene vi har så vi ikke risikerer å miste hardt tilkjempede ruter igjen, avslutter Berit Rian.


Henter møter...