Meny
 
 

Guri Knotten er ny adm. dir. for NiT

Guri Knotten (49) er ansatt som administrerende direktør for Næringsforeningen i Trondheimsregionen. Hun kommer fra stillingen som direktør for nordiske grener og skiskyting i det sveitsiske skiforbundet, Swiss-ski, og tiltrer i stillingen 1. oktober.

  • Guri Knotten overtar som leder i NiT 1. oktober. Guri Knotten overtar som leder i NiT 1. oktober.

Guri Knotten (49) er ansatt som administrerende direktør for Næringsforeningen i Trondheimsregionen. Hun kommer fra stillingen som direktør for nordiske grener og skiskyting i det sveitsiske skiforbundet, Swiss-ski, og tiltrer i stillingen 1. oktober.

— Guri er en erfaren leder med betydelig fartstid fra større medlemsorganisasjoner. Hun er svært samfunnsengasjert og har gjennom blant annet arbeidet med å lede prosessen med å få VM på ski til Trondheim opparbeidet seg mye kunnskap om både offentlige og privat sektor lokalt, nasjonalt og internasjonalt, sier styreleder i NiT Trond Mellingsæter.

Guri Knotten har utdanning innen ledelse og økonomi fra NTNU. Hun har i to perioder vært ansatt som leder i det sveitsiske skiforbundet, først fra 2010 til 2014 som sportssjef og fra 2022 som direktør for nordiske grener og skiskyting. Fra 2014 til 2022 jobbet hun som rådgiver og ledet blant annet arbeidet med Trondheims søknad om VM på ski. Hun har hatt en rekke styreverv og har bred erfaring fra næringsliv, såvel som fra organisasjonsarbeid. 

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben med å lede NiT i en spennende tid for byen og regionen. Dette er en enestående mulighet til å få bidra til å skape best mulig rammebetingelser for næringslivet og å skape samfunnsutvikling. Det brenner jeg for! –sier Guri Knotten, – Berit Rian har sammen med organisasjonen gjort en svært god jobb og sørget for at NiT er en sentral aktør med sterk påvirkningskraft. Denne posisjonen skal vi nå ta vare på og videreutvikle sammen med medlemsbedriftene. Jeg ser frem til å lede en moderne og fremtidsrettet organisasjon som skal gjøre sitt ytterste for å bidra til godt samarbeid, vekst og utvikling i Trondheimsregionen. 

Den nye NiT-sjefen er opprinnelig fra Meråker. Hun er glad i friluftsliv både sommer og vinter og er gjerne på tur sammen med Arthur – en sjarmerende, sprek og trofast portugisisk vannhund.

Som administrerende direktør i NiT rapporterer hun til foreningens styre. Hun tiltrer stillingen 1. oktober.

 

Om NiT

Næringsforeningen i Trondheimsregionen er en interesseorganisasjon for de næringsdrivende i Trondheim og regionen rundt. Den har blant annet som formål å være pådriver for Trondheim og hele regionens næringsutvikling og næringspolitikk. Foreningens hovedfokus i dag er å tilrettelegge for at Trondheimsregionen skal være det området i Norge hvor det er enklest å utøve og utvikle næringsvirksomhet. Regionen omfatter kommuner på Fosen, Malvik, Bjugn, Melhus og Midtre Gauldal.


Henter møter...