Meny
 
 

Halv million til Aalberg Audio

Gitarpedalgründere mottok Adolf Øiens Etablererstipend på Manifestasjon 2015.

Foran en fullsatt sal på Manifestasjon 2015 tirsdag 8. september ble gründerne i Aalberg Audio kalt opp på scenen og presentert som vinnere av Generalkonsul Adolf Øiens Etablererstipend. Med seg fikk de en sjekk på hele 500.000 kroner!

 

Ny og innovativ løsning

Vinneren av Adolf Øiens Etablererstipend 2015 har utviklet et revolusjonerende produkt for verdens gitarister, den eneste løsningen i sitt slag på det internasjonale markedet i dag.

Vinneren står for utvikling og industrialisering av trådløst musikkutstyr. Den nye løsningen gir gitaristene mulighet til å styre sine effektpedaler trådløst ved hjelp av fjernkontroll som enkelt festes på gitarreim. Det gir gitaristen større rom for kreativitet i sitt gitarspill. Selskapet har som mål å sette Trondheim på det internasjonale kartet og en visjon om å bli verdensledende innen trådløst musikkutstyr. 

Selskapet har utspring fra NTNU, og har i utviklingsarbeidet benyttet seg av utallige studentoppgaver og i tillegg jobbet tett sammen med lokale kompetansebedrifter innen trådløs teknologi og produktdesign.

Produktene er utviklet og testet i tett samarbeid med noen av landets ledende gitarister, noe som har resultert i den beste løsningen som fins på markedet i dag. Tilbakemeldingene fra om lag 100 gitarutøvere og andre fra bransjen lover svært godt!

Vinneren fikk Adolf Øiens Inspirasjonspris i 2011 og er dermed også et strålende eksempel på at stayerevne og målrettet utviklingsarbeid over tid gir resultater. Selskapet står nå på terskelen til et internasjonalt gjennombrudd i musikkbransjen.

 

Markedet

Selskapet har som mål å bli leverandør til verdens topp 10 innen musikkinstrumentmarkeder, og har i dag god dialog med distributører i USA, Tyskland, UK, Frankrike og Italia. Selskapet lanserte første serie på 3 effektpedaler på musikkmesse i Frankfurt våren 2015. Der fikk de stor internasjonal oppmerksomhet og signerte distribusjonsavtale med verdens største leverandør av musikkinstrumenter, amerikanske Kaman Music Corporation (KMC). Selskapet vil i løpet av 2016 ha distribusjonsavtaler med de største leverandørene i USA, Europa og Asia. Det globale instrumentmarkedet lå i 2014 på over 100 milliarder norske kroner. Selskapets ambisjon er å selge 50 – 100.000 enheter årlig innen 5 – 7 år.

 

Teamet

Selskapet er en typisk oppstartsbedrift med utspring fra NTNUs musikkteknologi- og IT-miljø. Kjerneteamet består av 3 personer med solid erfaring og kompetanse innen musikk, IT og forretningsutvikling, og samtlige har vært utøvende gitarister.

Styret består av 3 personer med solid erfaring innen forretningsutvikling, IPR, jus og industriutvikling. Selskapet har dermed et meget kompetent team for å lykkes i markedet.

 

Kontaktinfo til vinnerne:

Aleksander Torstensen

Mob: 977 72 232

Mail: aleksander@aalbergaudio.com

Se også www.aalbergaudio.com

 

Jury for tildelingen er styret i Generalkonsul Adolf Øiens Kapitalfond. Styret er sammensatt med følgende medlemmer:

Berit Rustad (styreleder), Kalle Torp, Frank Arntsen, Frank Wettland og Tor Busch.

Styret har videre latt seg bistå av fagkonsulentene Svein I. Larsen og Trond Stiklestad i evalueringsprosessen.

 

Om Adolf Øiens Fond og Generalkonsul Adolf Øiens Etablererstipend

Adolf Øiens Fond forvalter arven etter forretningsmannen Adolf Øien. Øien og hans kone Karen donerte ved sin død i 1918, hele sin formue til Trondheim og byens vel. Kapitalen er fordelt på fem stiftelser som - med litt ulike mandat og formål - skal arbeide for fremme av høyere utdannelse, næringsutvikling og Trondheim bys vel. Fondene har pr i dag en samlet forvaltningskapital på MNOK 245.

Generalkonsul Adolf Øiens Kapitalfond er det største av disse fem stiftelsene. Kapitalfondet skal arbeide for fremme av næringsutvikling i og i umiddelbar nærhet til Trondheim, gjennom lån og egenkapital. En del av stiftelsens kapital utdeles som stipend til nyetablert foretak, for å fremme utviklingen av en forretningsidè til en næringsvirksomhet.

Generalkonsul Adolf Øiens Etablererstipend ble i år delt ut for 7. gang.

Tidligere vinnere:

2014 TermaSiC (i dag Seram Coatings AS)

AssiTech AS

BeatStack AS

2013 Rendra

2012 Havtek

2011 EMPIG

2010 CerPo Tec

2009 MemfoACT

Tilbakemeldingen fra tidligere vinnere av Etablererstipendet, har vært at stipendet har vært av uvurderlig betydning for den videre utviklingen av selskapet og forretningsideen. Av tidligere vinnere, så er fortsatt samtlige selskap med unntak av MemfoAct virksomme og arbeider videre med kommersialisering og industrialisering av den forretningsidè som lå til grunn for søknaden om Etablererstipend.

Ytterligere informasjon om Adolf Øiens Fond finnes på www.adolf.no.

 

Bildetekst:

Vinnerteamet i Aalberg Audio flankeres av Berit Rustad fra Adolf Øiens Kapitalfond (t.v.) og Berit Rian, adm.dir. i Næringsforeningen i Trondheimsregionen. I midten gründerne Aleksander Torstensen og Mats Bakkebø. Sittende: Rune Aalberg Alstad. Foto: Anne-Line Bakken. 


Henter møter...