Meny
 
 

– Hjertet banker for Trondheim

Onsdag 21. mai kl. 16 er Torvet stedet å være!

 Rita Ottervik ønsker at tusenvis av trondheimere møter opp på Trondheim torg når TV2s helikopter flyr over Trondheim onsdag den 21. mai, for å gjøre byen til den mest synlige i TV2s maraton-filming av Norge fra lufta.

 

Omtrent klokka 16.00 på onsdag den 21. mai flyr TV2s spesialutstyrte helikopter over Trondheim med filmkameraer. Trondheim kommune og Visit Trondheim håper at tusenvis av trøndere møter opp på Trondheim torg.

 

– Trondheim er best

Ordfører Rita Ottervik oppfordrer byens befolkning til å møte opp på Trondheim torg i hopetall for å vise at Trondheim er best.

 – Vi vil vise at trondheimere har et bankende hjerte for byen vår. Vi vil vise at vi er glad og stolt av byen vår. Vi vil vise at Trondheim er best, og oppfordrer folk til å møte på torget klokka 15.30, forteller Ottervik.

 

Kjempeanledning

Line Vikrem-Rosmæl fra Visit Trondheim vil sende ut tusen e-poster til næringslivet i Trondheim der de oppfordrer folk til å møte opp.

 – Dette er en kjempeanledning til å vise fram byen, og å vise at vi som bor her er glad i Trondheim. Vi vil sende ut e-poster til tusen bedrifter i Trondheim der vi oppfordrer til å møte opp på torget, sier Line Vikrem-Rosmæl.  

Videre forteller hun at danseskolen «Step By Step» vil mobilisere og møte opp på Trondheim torg.

 

– Uhøytidelig trøndersk

– Vi trenger noen tusen mennesker, men siden vi ikke har prøvd dette før vet vi ikke hvor mange vi har behov for.Vi bor i en kjempefin by, som vi kan være stolte av, og nå har vi en fantastisk mulighet til å vise byen fra sin beste side, og det på en typisk uhøytidelig trøndersk måte, sier Ottervik.

 

– Kom gjerne i kostymer

 – Jeg skal selv stille opp i formasjonen, men vet ikke helt hvilket farger jeg skal bruke. Vi oppfordrer folk til å kle seg i alle slags farger, og gjerne i kostymer også, sier Ottervik.

 

– En vakker, frisk og grønn by

 – Det har begynt å bli litt grønt, og om to dager vil det være enda grønnere. Dette vil vise at Trondheim er en vakker, frisk og grønn by. Trondheim er en vakker by uansett og det vil bli fantastiske bilder fra Trondheim, understreker Ottervik.

 

«Mitt Trondheim»

Både Ottervik og Vikrem-Rosmæl håper at folk vil vise engasjement for Trondheim denne dagen.

 – Ta gjerne med plakater der det står «Mitt Trondheim», «Glad i Trondheim» eller «Besøk Trondheim», forteller de entusiastisk.

 

– Flytt til oss

Ottervik ønsker at flere flytter til Trondheim. Blant annet på grunn av «Regjeringens veksttilskudd».

 – Vi vil gjerne at flere folk både besøker byen vår, og flytter hit. Vi har en befolkningsvekst på 1,66 prosent. Hadde vi hatt en vekst på 1,7 prosent så hadde vi fått seksti tusen kroner mer per innbygger fra Staten. Vi ligger litt i underkant. På grunn av dette må vi isteden betale Staten ti millioner kroner per innbygger. TV2s «Fly med oss» burde bli kalt «Flytt til oss» isteden, spøker Ottervik.

 

Av Ketil Kristiansen

Foto Ragnhild S. Indergård


Henter møter...