Meny
 
 
  • Meny Solsiden har lyktes godt med å rekruttere lærlinger til sin bedrift gjennom samarbeidet med Opplæringskontoret for mat og servicefag (OKMS). Meny Solsiden har lyktes godt med å rekruttere lærlinger til sin bedrift gjennom samarbeidet med Opplæringskontoret for mat og servicefag (OKMS).

Landsledende på lærlinger

1 av 3 lærlinger i industriell matproduksjon i Norge tar fagbrevet i Trondheimsregionen. 

Opplæringskontoret for mat- og servicefag (OKMS) har hovedkontor på Sluppen i Trondheim, og har i 25 år bistått bedrifter i regionen med lærlinger.

Herfra drives markedsføring av yrkesfag inn mot elever på ungdomsskolen og videregående, sammen med et omfattende samarbeid med næringsliv og oppfølging av lærlingene ute i læreperioden.

Daglig leder Terje Nørstebø legger ikke skjul på at han er fornøyd med at over en tredjedel av alle lærlingene i industriell matproduksjon i Norge befinner seg innen en radius på 20 kilometer fra Trondheim.

- Det er unikt nasjonalt sett, og det er vi veldig stolt av. Vi brenner for fagopplæring og å gi ungdom muligheten til et spennende arbeidsliv, sier Nørstebø på ett av sine oppfølgingsbesøk ute til bedriftene som jobber aktivt med lærlinger, Meny Solsiden.

«Er du trygg, er du god»

Nørstebø påpeker at positive resultater er avhengig av et godt samarbeid mellom skole, bedrift og opplæringskontor, som er forankret i tydelige partnerskapsavtaler.

Hos Meny Solsiden er det for tiden seks lærlinger, to stykker på salg, og hele fire lærlinger innen matfag. Ferskvaresjef Ståle Sandvik er begeistret over at så mange velger å søke seg til bedriften i sin lærlingperiode.

- For oss handler det i bunn og grunn om å spre matglede. Det prøver vi å formidle gjennom å skape trygghet, både sosialt og faglig, og at de som er her hos oss får opplæringen som kreves for å kunne tilegne seg et fagbrev.  

Lærlingene som kommer er stort sett unge mennesker som ikke har tidligere erfaring med arbeidslivet, og da kan det være krevende å tilegne seg ny kunnskap samtidig som man skal holde et høyt tempo.

Vi jobber etter mantraet: Er du trygg er du god. Det betyr blant annet å sikre at lærlingene trygges på seg selv og sine faglige evner, forteller Sandvik.

Ferskvaresjefen setter stor pris på samarbeidet med Opplæringskontoret, noe som er gjensidig. Nørstebø og hans kollegaer bruker ofte Sandvik og Meny i markedsføring og rekrutteringsarbeid.

- For oss er et godt samarbeid med alle våre medlemsbedrifter som har lærlinger viktig, men samtidig har vi også et stort vekstpotensial. Vi jobber for å synliggjøre alle mulighetene og bransjene som finnes, og spesielt innen ferskvarefaget bruker vi Ståle og gjengen på Meny aktivt ettersom de holder en meget høy faglig standard i en god bedriftskultur, sier Nørstebø.

 

En del av et godt team

Sara Mei Arnø Hoff har vært ferskvarelærling på Meny Solsiden siden juli i år, og stortrives. Hun har gått kokk og servitørlinja på Strinda videregående skole, og fant fort ut at hun ville utdanne seg videre innen ferskvare.

- Jeg var her på utplassering i to uker først, og trivdes veldig godt samtidig med at det var et bra miljø. Da jeg fant en lærlingeplass gjennom opplæringskontoret slo jeg til, og har ikke angret på det. Det er jo veldig travelt, men med varierte oppgaver. Gjennom samarbeidet med OKMS har jeg også fått delta på mye, og vi følges opp godt på arbeidsplassen. I tillegg er det mange som er lærlinger sammen med meg her på Solsiden, og vi lærer jo litt av hverandre også, så vi er et godt team, forteller Sara smilende før hun haster videre til dagens oppgaver i bakeriet.


Henter møter...