Meny
 
 
  • Utmerket seg i hard konkurranse. Årets ledertalent i Trondheimsregionen er et samarbeid mellom Adecco og NiT med hensikt å synliggjøre yngre ledere som utgjør en forskjell i regionen. Jan Petter Lindbak er den fjerde i rekken som får denne utmerkelsen. Utmerket seg i hard konkurranse. Årets ledertalent i Trondheimsregionen er et samarbeid mellom Adecco og NiT med hensikt å synliggjøre yngre ledere som utgjør en forskjell i regionen. Jan Petter Lindbak er den fjerde i rekken som får denne utmerkelsen.

Fra prisseremoni til pappaperm


Årets ledertalent i Trondheimsregionen 2018 er administrerende direktør Jan Petter Lindbak (33) i Lindbak AS.

Lindbak AS er et datterselskap av Lindbak Gruppen, som er Norges ledende leverandør av kontormøbler og interiør, AV-Utstyr, skrivere, kaffemaskiner, butikkdata og kassasystemer. Konsernet teller til om lag 350 medarbeidere og hadde i 2017 en omsetning på 833 millioner kroner. Det er 26 kontorer rundt om i landet og virksomheten har et datterselskap i Gøteborg i Sverige. Hovedkontoret ligger i Trondheim.

Sterke resultater

Jan Petter Lindbak er utdannet siviløkonom fra USA og London, og startet sin karriere hos Morgan Stanley i San Fransisco. Han jobbet deretter i KPMG i Oslo i fire år, før han vendte hjem til Trondheim og startet i familiebedriften, først som viseadministrerende direktør og senere som administrerende direktør.

Ved vurderingen la juryen særlig vekt på de sammensatte utfordringene som leder av en familieeid virksomhet i en bransje med sterkt konsolideringspress, stor geografisk spredning og mange ansatte. Prisvinneren har de siste årene gjennomført krevende implementerings- og omstillingsprosesser i forbindelse med oppkjøp av virksomhet, og kan vise til sterke økonomiske resultater.

Av andre beskrives Jan Petter Lindbak som lyttende, god på å kommunisere hva han mener og hva han vil oppnå, relasjonell men samtidig saksorientert. Han evner å ta vare på familiearven, men setter samtidig sitt eget preg på denne med stor gjennomføringskraft, opplyser juryen, ledet av Marianne Kartum.

- Hva var din første tanke da du skjønte at juryen pekte på deg som Årets ledertalent i Trondheimsregionen?

- Da juryleder begynte å lese opp det jeg har oppnådd som leder og det bedriften jeg jobber for har oppnådd de siste årene skjønte jeg at jeg hadde vunnet, og ble ganske overrasket da jeg vet at juryen hadde mange gode kandidater å velge imellom. Min første tanke var at dette var en fantastisk hyggelig annerkjennelse, men at det ikke er min fortjeneste alene, og at det ikke ville latt seg gjøre uten de flinke menneskene jeg har rundt meg, sier Jan Petter Lindbak.

Kjenner sine begrensninger

- Hvordan vil du beskrive din ledelsesfilosofi og lederstil?

- Selv om jeg er sjef i selskapet jeg jobber i, og er den som til sist tar beslutningene, er jeg klar over mine begrensninger innenfor de ulike fagområdene i Lindbak. Min filosofi er av den grunn å omgi meg selv med dyktige mennesker, som jeg lytter til og sparrer med for sammen å komme til best mulig beslutningsgrunnlag. 

- Hvem inspireres du av?

- Det er mange! Og det er mange forskjellige typer fra alle livets skoler. Jeg er ekstremt nysgjerrig på de som tenker annerledes på jakt etter forbedringer i sitt virke, alt fra Nils Arne Eggen, Petter Northug, Jeff Bezos, Sheryl Sandberg eller Bjørn Kjos. Men de jeg lar meg inspirere aller mest av er de rundt meg som hver dag prøver å gjøre Lindbak til en bedre og mer robust bedrift. Også vil jeg legge til at jeg lar meg voldsomt inspirere av min far som har vært med å bygge Lindbak gjennom de siste 35 årene.

 - Nå har du gått ut i en 10 uker lang pappapermisjon, og skal styre på hjemmebane. Har du én eller begge hender på rattet i bedriften mens du har permisjon?

- Jeg har alltid begge hender på rattet.  Akkurat i disse ukene er det imidlertid begge hendene på barnevognen som gjelder, og som teller mest akkurat nå. Jeg er løpende oppdatert på strategiske beslutninger, men operativ drift overlater jeg til ledergruppen og øvrige medarbeidere. Jeg har dyktige folk rundt meg i Lindbak, og jeg har full tillitt til dem.

 - Hvilken reaksjon fikk du da du kom hjem med blomsterbukett og lederpris?

- Bare noen få øyeblikk etter at jeg ble utropt som vinner var det lagt ut bilder fra utdelingen i mange sosiale kanaler, samt publisert en artikkel i Adressa. På et blunk var telefonen full av gratulasjoner fra familie, venner og stolte kollegaer – langt over det jeg hadde forventet! Den hyggeligste reaksjonen derimot var fra min 3 år gamle datter som trodde jeg hadde vunnet et skirenn – noe som for øvrig dessverre aldri har skjedd.


Henter møter...