Meny
 
 

Mangfoldig fagdag

Torsdag 12. februar arrangerte Næringsforeningen i Trondheimsregionen for første gang et nettverkstreff og fagdag for med yngre ledere som målgruppe. I løpet av dagen fikk 80 deltakere utvidet sine perspektiver gjennom spennende foredrag, og til slutt ble Årets ledertalent i Trondheimsregionen kåret.

 

Dagen ble innledet av administrerende direktør Berit Rian, som fortalte at Næringsforeningen i større grad ønsker å involvere de unge i trøndersk næringsliv i foreningens aktiviteter og fagrådsarbeid.

Første faglige foredrag ble gitt av Jannik Krohn Falck, gründer og partner i Great Place to Work Norge, gav publikum innsikt i hva som skiller de fantastiske arbeidsplassene fra de gjennomsnittlige. I disse organisasjonene er HR en del av strategien, og dette involverer et perspektivskifte til å se på menneskene man ansetter som et konkurransefortrinn. Han utfordret også deltagerne til å reflektere over hvorvidt de som leder lever opp til selskapets verdier hver dag; for hvis ikke, hvordan skal man da forvente at de ansatte gjør det?

Anders Øwre-Johnsen i Adecco tok deretter salen med på sin reise fra student til konsernsjef, og hvordan realkompetanse – livserfaring – i tillegg til faglig kompetanse, har spilt en viktig rolle i hans arbeid. Det ble også reflektert over hvordan det man gjør legger igjen et fotavtrykk på hvem man er, og at det meste er mulig hvis man legger ned innsatsen som trengs.

I en årrekke har Jorun Framnes, partner i Assessit, vært med å kåre Årets Unge Leder gjennom en omfattende evalueringsprosess. I hennes foredrag fikk vi bl.a. høre at dyktige unge ledere bruker en større del av tiden sin på å praktisere ledelse enn det gjennomsnittet gjør. Andre viktige momenter som dyktige ledere gjør er å praktisere jobbautonomi og å benytte seg av lederstøtte.

Christian Banken fra Engasjert Byrå fortalte publikum om hvordan en tidlig aha-opplevelse la grunnlaget for innsikt i en viktig lederoppgave: å se og følge opp de du skal lede. Videre poengterte Christian at unge ledere må tørre å gå utenfor komfortsonen og jobbe smartere – ikke hardere.

Ingrid Kristin Viken (Visma) holdt et underholdende innlegg til ettertanke, hvor hun inviterte oss inn på hennes eget kontor, og fortalte om hennes perspektiver på hvilke egenskaper som er viktige å dyrke som ung leder: tillit til og tilstedeværelse blant de ansatte, innsikt i hva man driver med, og ikke minst et levende og brennende og engasjement.

Stian Gårdsvoll, partner i PwC, fortalte om utfordringene ved å lede unge og ambisiøse mennesker. Hans tre råd til unge ledere er: gjør jobben du har nå, og gjør den skikkelig. Slapp av – du blir lagt merke til. Utfordringene kommer før enn du aner.


Henter møter...