Meny
 
 
  • Daglig leder Rune Wang-Henrichsen (t.v.) og økonomisjef Frode Skjærstad i Nardo Bil. Foto: Kenneth Stoltz Daglig leder Rune Wang-Henrichsen (t.v.) og økonomisjef Frode Skjærstad i Nardo Bil. Foto: Kenneth Stoltz
  • F.v.: Terje Strickert Samdal (juryleder, Danske Bank), Kirsten Schultz (leder Midtbyen Management), Frode Wang-Henrichsen (daglig leder Nardo Bil), Frank Skjærstad (økonomisjef Nardo Bil), Berit Rian (adm.dir. Næringsforeningen i Trondheimsregionen), Jørgen Sagmo (leder Fagråd Handel, Næringsforeningen i Trondheimsregionen). Foto: Kenneth Stoltz F.v.: Terje Strickert Samdal (juryleder, Danske Bank), Kirsten Schultz (leder Midtbyen Management), Frode Wang-Henrichsen (daglig leder Nardo Bil), Frank Skjærstad (økonomisjef Nardo Bil), Berit Rian (adm.dir. Næringsforeningen i Trondheimsregionen), Jørgen Sagmo (leder Fagråd Handel, Næringsforeningen i Trondheimsregionen). Foto: Kenneth Stoltz

Nardo Bil er Årets handelsbedrift 

I dag omsetter byens Volvo-forhandler for 1,4 milliarder. Eventyret startet på Nardo for 35 år siden. 

Prisen Årets handelsbedrift 2017 ble delt ut av Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Danske Bank onsdag 28. februar på Radisson Blu Royal Garden Hotel i Trondheim.

 

Det var en stolt daglig leder Rune Wang-Henrichsen som gikk frem da Nardo Bil ble annonsert som vinner av den tradisjonsrike utmerkelsen.

- Dette er stort for oss. Det er ikke så ofte man blir hedret på denne måten, og vi må dele denne prisen med alle våre 210 medarbeidere, sa Wang-Henrichsen.

 

Nardo Bil-sjefen sa at det er mange meninger rundt bil, men at selskapet tror på en god fremtid, da transport og mobilitet vil være viktig for folk også i fremtiden. 

- Samtidig er bransjen vår veldig spennende, både med digitalisering, og ikke minst elektrifisering. Halvparten av de om lag 2.500 bilene vi selger i dag har elektriske drivlinjer, og andelen øker.

 

Sterke resultater

Nardo Bil ble etablert på Nardo i 1983, og fyller dermed 35 i år. De har ekspandert fra Nardo til totalt 8 avdelinger som befinner seg fra Ålesund i sør til Steinkjer i nord. De selger nye og brukte Volvo ved alle avdelingene, i tillegg Jaguar og Land Rover i Trondheim, hvor de er tilstede på Tunga og Leangen. I tillegg har de bilverksted, skadeverksted og delelager.

 

Avdelingen i Ålesund ble etablert via oppkjøp i 2011, mens Molde, Kristiansund og Orkanger ble kjøpt opp i 2013. De siste oppkjøpene i Trøndelag -  Tunga i Trondheim, Stjørdal og Steinkjer - fant sted i 2017 gjennom overtagelsen av Volvo-virksomheten til Kverneland Bil, i kompaniskap med Melhus Bil som overtok Ford-delen.

 

I februar 2017 startet de som Jaguar forhandler i Trondheim. Da ble det igjen mulig å få kjøpt en Jaguar i Trondheim etter nærmere 50 års fravær av en lokal forhandler av dette bilmerket.

 

I 2017 ble Nardo Bil nr. 2 på statistikken over registrerte nye biler i Sør-Trøndelag i 2017. De var også størst på plug-in hybrid med 25 prosent andel. Videre ble selskapet salgsvinner i Trondheim i desember 2017 med 141 nye registreringer.

 

Nardo Bil gruppen har totalt 219 ansatte hvorav 92 jobber i Trondheim. Virksomheten har hatt en meget solid vekst i omsetning de siste 10 årene; fra ca. 200 millioner kroner i 2008 til godt over 1,4 milliarder i 2017. Resultat før skatt har hatt en tilsvarende positiv utvikling fra et mindre underskudd i 2008 til et overskudd på nærmere 40 millioner i 2017.

- Vi ønsker å vokse videre med utgangspunkt i hovedkontoret i Trondheim, sa daglig leder Rune Wang-Henrichsen under prisutdelingen.

 

Kundeopplevelsen i sentrum 

Kundeopplevelsen har vært bedriftens hovedfokusområde siden 2011 under mottoet «alltid gode opplevelser». Volvo ble nr. 1 på kundeservice av alle bilmerkene i Norsk Kundebarometers undersøkelse i 2016 som ble presentert i 2017. De hadde da klatret opp fra en 6. plass i 2013, noe som må betegnes som en meget god prestasjon.

 

Nardo Bil ble i 2017 første Volvo-gruppering som innførte nytt verkstedkonsept der de reparerer bilen mens kunden venter. Det fjerner kundemottaket, og de har to mekanikere på hver arbeidsplass i par, noe som dobler kapasiteten uten å utvide arealet. Kunden møter sin mekaniker inne på verksted og direkte kundekontakt etableres, noe som de mener vil bidra til enda bedre kundeopplevelser.

 

Nardo Bil gir seg ikke med dette – de har ambisjon om å bygge to effektive mindre bilanlegg med lavere driftskostnader i 2018. Og ambisjonen frem mot 2020 er høy vekst i salg av biler, bedre utnyttelse av bilparken og økt resultatgrad. De tror på konsolidering og tar ulike strukturelle grep frem mot 2020, samtidig som de jobber med digitalisering og en «best på nett» strategi for å være godt rustet for fremtiden.

 

Juryen mener at Nardo Bil er en meget verdig vinner av prisen Årets handelsbedrift 2017 pga. meget solid vekst i omsetning, resultat og antall ansatte de siste årene. De har bygget opp en betydelig virksomhet med utgangspunkt fra Trondheim, i tillegg til at de har vist evne til innovasjon gjennom løpende markedstilpasning og strukturelle grep. De har videre et sterkt fokus på kundetilfredshet og gode serviceholdninger. De har vært tidlig ute med nye innovative konsepter, og er opptatt av å ruste bedriften for fremtiden ved å ta i bruk ny teknologi og effektivisering uten at det går på bekostning av gode kundeopplevelser og verdiskaping for virksomheten og samfunnet.

 

Prisbeløpet på kr 25.000 blir donert til Trygg Trafikk Sør-Trøndelag, som jobber mot samme mål som Volvo, nemlig «nullvisjon 2020». I 2008 formulerte Volvo en visjon om at ingen skal omkomme eller bli alvorlig skadet i en ny Volvo i 2020.

 

Om prisen Årets handelsbedrift

Årets handelsbedrift er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Danske Bank. Prisen ble første gang delt ut i 2006. Prisen består av en sjekk på kr 25.000,- som gis videre til en selvvalgt organisasjon med et godt formål, samt et kunstverk.

 

Kriterier for prisen Årets handelsbedrift

Prisen deles ut til en handelsbedrift[1] som har hatt en god økonomisk utvikling de senere år, og som i tillegg har vist evne til innovasjon og markedstilpasning. Begrensingen er at bedriften skal være innen detaljhandelsområdet (dvs. at grossistene ikke er med). Bedriften skal ha sitt hovedkontor i Trondheim og ekspandere ut derfra.

 

Jury

Følgende grupper oppnevner medlemmer til juryen for prisen: Næringsforeningens Fagråd Handel, Midtbyen Management, Danske Bank og administrasjonen i NiT.

 

Årets jury har bestått av Jørgen Voie Sagmo (daglig leder Retro og leder NiTs Fagråd Handel), Kirsten Schultz (daglig leder Midtbyen Management), Terje Strickert Samdal (direktør bedriftsmarked Trøndelag Danske Bank) og Berit Rian (adm. direktør Næringsforeningen i Trondheimsregionen).

 

Tidligere års prisvinnere:
2016: Minervinis restaurantvirksomhet
2015: Kleins
2014: Jordbærpikene
2013: Prøven Bil
2012: Reitangruppen
2011: Kremmerhuset
2010: Eplehuset
2009: Retro
2008: Falkanger
2007: Norrein
2006: Big Bite

 

 

 

 

 

 

 




 


Henter møter...