Meny
 
 
 • Tre nye styremedlemmer ble innvalgt i NiTs generalforsamling 24.3.2020. F.v.: Trond F. Mellingsæter, May Britt Markussen Bjørnevaag og Vegar Johansen. Tre nye styremedlemmer ble innvalgt i NiTs generalforsamling 24.3.2020. F.v.: Trond F. Mellingsæter, May Britt Markussen Bjørnevaag og Vegar Johansen.

Nytt styre i Næringsforeningen

Danske Bank-toppen Trond F. Mellingsæter overtar som ny styreleder etter Eli Arnstad.

Næringsforeningens generalforsamling ble gjennomført digitalt 24. mars 2020 med godt oppmøte. Tre profiler i trøndersk næringsliv ble takket av for engasjert innsats i foreningen, og solide erstattere har sagt seg villige til å tre inn for å bidra til å styrke næringslivet i Trondheimsregionen.

 

Trond F. Mellingsæter

Norgessjef Danske Bank

Trond F. Mellingsæter (54) er bl.a. Cand. Polit. (Master) i økonomi fra Universitetet i Oslo, og har også tatt en Master of Management fra Handelshøyskolen BI. Han har en lang karriere som toppleder i Danske Bank og forløperen Fokus Bank.

Mellingsæter har også bakgrunn fra Norges Bank og som underdirektør i Nærings- og energidepartementet, for å nevne noe. Han har bred styreerfaring fra blant annet Finans Norge, Danica Pensjonsforsikring AS, Forskningsstiftelsen Cicero, Kavlifondet og RENERGI under Norges Forskningsråd.

Mellingsæter erstatter Eli Arnstad, styreleder fra mars 2016 til mars 2020. Hun går ut av styret etter å ha påtatt seg politiske verv. Generalforsamlingen valgte Arnstad til leder av NiTs valgkomité.

Foto: Danske Bank

--------

 

May Britt Markussen Bjørnevaag

CEO for franchiseselskapet Englefryd AS

May Britt Markussen Bjørnevaag (38) har sykepleierutdanning og bakgrunn som barnesykepleier ved St. Olavs Hospital. Interessen for konseptutvikling, interiør og design ledet etter hvert inn på en annen karrierevei.

I en alder av 28 år ble hun Søstrene Grene Partner i Midt-Norge, hvor målsettingen var å bygge opp kjeden i Midt-Norge. Den første butikken ble åpnet i Trondheim sentrum i 2010. Bjørnevaag eier i dag totalt 6 butikker i Trøndelag, Ålesund og Bodø.

Hun brenner for konseptutvikling, næringspolitisk forutsigbarhet og verdiskaping. Bjørnevaag erstatter Jørgen Voje Sagmo, som har vært et aktivt og engasjert medlem i NiTs styre i perioden 2014 til 2020, som er maksimal funksjonstid.

Foto: Jeanett Bækkevold

--------

 

Vegar Johansen

Administrerende direktør SINTEF Ocean AS

Vegar Johansen (46) er utdannet sivilingeniør i teknisk kybernetikk fra NTNU, og Dr.ing. innen marin teknologi og marin kybernetikk fra samme sted.

Han har vært ansatt i SINTEF siden 1998, som forsker, seniorforsker, forskningssjef, og siden 2015 administrerende direktør i SINTEF Fiskeri og Havbruk AS. I 2017 endret selskapet navn til SINTEF Ocean AS.

Når Vegar Johansen går inn i NiT-styret går nestleder Liv Malvik ut, etter å ha tjent som styremedlem og nestleder i perioden 2014-2020, som er maksimal funksjonstid. Lasse Berre rykker samtidig opp fra ordinært styremedlem til vervet som nestleder i NiT-styret etter Liv Malvik.

Foto: SINTEFNytt styre i Næringsforeningen fra mars 2020:

 • Trond F. Mellingsæter, styreleder
 • Lasse Berre, nestleder
 • Therese Bjørstad Karlsen
 • Roar Hildonen
 • Torkild Korsnes
 • Tove Moe Dyrhaug
 • Per Jørgen Weisethaunet
 • Marie Jacobsen Lauvås
 • Vegar Johansen
 • May Britt Markussen Bjørnevaag

Henter møter...