Meny
 
 
  • Stolte SJ Nord-medarbeider under åpning av nytt hovedkontor i Trondheim. Fra venstre Katrine Mikkelsen, Anne Mette Bue, Rikke Lind og Lars Arild Stolpnes. Stolte SJ Nord-medarbeider under åpning av nytt hovedkontor i Trondheim. Fra venstre Katrine Mikkelsen, Anne Mette Bue, Rikke Lind og Lars Arild Stolpnes.

SJ NORD på plass i nytt hovedkontor i Trondheim

I hjertet av SJ NORD-strekningene, nemlig Trondheim Sentralstasjon, åpnet SJ NORD sitt nye hovedkontor i går med Rikke Lind i spissen. 

Det var folksomt under åpningen av SJ NORD sitt nye hovedkontor i Trondheim torsdag ettermiddag, og administrerende direktør Rikke Lind var tydelig stolt og glad over at de nå endelig var på plass.

- Det var veldig naturlig for oss å flytte hovedkontoret fra Oslo til Trondheim, midt i hjertet av SJ NORD-strekningene. Det er her vi har vår  operasjonssentral og flest ansatte. Det er samtidig klimasmart, vi reiser mindre, samtidig er det også veldig praktisk å være tett på virksomheten vår. Responsen så langt har vært veldig god, og vi har veldig god dialog med lokale og regionale myndigheter, samtidig som vi har jobbet godt sammen med Bane Nor Eiendom som har fasilitert disse kontorene for oss.  

Skal utvikle seg videre

Det er 210 ansatte totalt i Trondheim, og Lind er klar på at de skal utvikle seg videre i regionen.

Satsing på en innovativ kultur, korte beslutningslinjer, tillit og samhandling er stikkord for selskapets strategi.

Tilstede under åpningen var også administrerende direktør i morselskapet SJ i Sverige, Monica Lingegård, som fremhevet selskapets historisk store satsinger.

- SJ er framtidens måte å reise på, og vi har aldri noensinne satset mer på utviklingsarbeid. Vi jobber blant annet med at reisende skal kunne dra direkte fra Stockholm til Trondheim på elektriske tog, dette er en av flere historisk store satsinger nå.  

Særdeles godt fornøyd med samarbeidet med SJ Nord

Statssekretær Johan Vasara i Samferdselsdeptartementet var også tilstede og kastet glans over arrangementet, og fylkesordfører Tore O. Sandvik fikk æren av å klippe snora og offisielt åpne hovedkontoret i Trondheim. Han fremhevet at tog er muligens det aller viktigste infrastrukturtiltaket for å øke kollektivtransport i Trøndelag, samtidig med at det sikkerhetspolitisk er en viktig brikke:

- Toget er metroen gjennom Trøndelag. Spesielt i en region der det skal gjøre mye industriutvikling og innovasjon. Samtidig går det ikke an å mobilisere alliert forsterkning langs jernbanen slik den er i dag fra Trøndelag og Sverige. Spredning av styrker blir avgjørende for effektiv og alliert støtte, og ikke minst som troverdig avskrekking mot Putin og Russland. Vi i Trøndelag er særdeles godt fornøyd med samarbeidet med SJ NORD. Vi skal være krevende kunder til dere, og bistå i det store jernbanefelleskapet, avsluttet Sandvik.  

Fylkesordfører Tore O. Sandvik stod for snorklipping og offisiell åpning av det nye hovedkontoret.

 

 

 


Henter møter...