Meny
 
 

Skoleprosjekt i Uganda trenger støtte

Oppfordrer næringslivet til å levere overskuddsvarer.DSV og PostNord (Tollpost) finansierer nå container nummer 3 til Kampala/Uganda. Nå gjenstår det å fylle containeren med gode overskuddsvarer fra Midt-Norsk næringsliv, se presentasjon her: 

140411_Presentasjon Uganda.pptx


I 2012 hadde Mascot Høie overskuddsvarer som de skulle destruere til en stor verdi. De hadde en idé om at disse varene heller kunne komme fattige til nytte i Afrika om noen kunne bistå med transporten. Med hjelp fra DSV og PostNord er det nå to ganger sendt overskuddsvarer fra Midt-Norge til Uganda.

 

- Vi nærmer oss nå realisering av den første barneskolen som er bygget på bakgrunn av disse overskuddsvarene. Ideen er enkel – vi samler inn overskuddsvarer fra næringslivet i Midt-Norge – kvalitetssikrer dem med hensyn til nytteverdi i Uganda – og sender dem til Uganda for salg, forteller John Kenneth Selven i PostNord.

 

Pengene går til skole. Første skole vil være en barneskole. Deretter håper initiativtakerne å få til en fagskole som støtter norske næringslivsinteresser innen olje/energi og landbruk. Det er flere norske bedrifter som nå etablerer seg i Uganda, og det er stor mangel på kompetanse.

Container nummer 3 vil gå fra Trondheim i juni, og har allerede fått støtte fra flere:
 
 
·         Mascot Høie bistår med overskuddsvarer

·         DSV og PostNord sponser frakten på containeren + økonomisk støtte

·         ITAB stiller med butikkinnredning og økonomisk støtte

·         NHO Trøndelag støtter prosjektet og gir nyttig rådgivning

·         Foreningen Venner av Uganda www.vau.no bistår prosjektet med kompetanse både i Uganda og Norge.
 
Medlemsbedrifter i NiT som har overskuddsvarer kan ta kontakt med prosjektleder Gunnar Lindgaard som kan treffes på telefon: 971 11 056 eller e-post: gunnar.lindgaard@live.no


Henter møter...