Meny
 
 
  • Områdesjef Bjørn Tilset i Nordea overleverer sjekk og blomster til Pablo Jensen og Lars Jølsum i Sportsradar. Foto: Kenneth Stoltz Områdesjef Bjørn Tilset i Nordea overleverer sjekk og blomster til Pablo Jensen og Lars Jølsum i Sportsradar. Foto: Kenneth Stoltz
  • NiT-sjef Berit Rian med lykkønskning til prisvinnerne. NiT-sjef Berit Rian med lykkønskning til prisvinnerne.
  • F.v.: Adm. direktør Berit Rian i NiT, Lars Jølsum, leder utviklingsteam i Sportradar AS og Pablo Jensen, CTO i Sportradar AG, og områdebanksjef Bjørn Tilset i Nordea.  Foto: Anne-Line Bakken F.v.: Adm. direktør Berit Rian i NiT, Lars Jølsum, leder utviklingsteam i Sportradar AS og Pablo Jensen, CTO i Sportradar AG, og områdebanksjef Bjørn Tilset i Nordea. Foto: Anne-Line Bakken

Sportradar ble Årets bedrift!

Det startet med en masteroppgave på NTNU i 2000. I dag er Sportradar et multinasjonalt selskap med 2.000 ansatte.

Vinneren av Årets bedrift 2017, Sportradar, er en suksessrik digital teknologibedrift med utspring fra teknologihovedstaden Trondheim. Selskapet kan vise til gode resultater over tid, og har ekspandert internasjonalt. Sportradar ble etablert av studenter fra NTNU i Trondheim og har vokst til å bli et nyskapende, multinasjonalt selskap med mer enn 30 kontorer i 24 land rundt om i verden. 

Sportradar startet som trønderske Market Monitor AS grunnlagt i 2000 av Petter Fornæss og Tore Steinkjer. Selskapet leverte verktøy til spillbransjen basert på teknologi utviklet som en del av en masteroppgave ved NTNU. Videre ble Sportradar AG grunnlagt i 2007 av Petter Fornæss, Ivar Arnesen og Carsten Koerl. Dette selskapet overtok eierskapet av Market Monitor AS og andre selskap som de samarbeidet med. Market Monitor ble så omdøpt til Sportradar AS.


Sportradar AG er i dag et multinasjonalt konsern med hovedkontor i Sankt Gallen, Sveits, som samler og analyserer sportsdata. Selskapet leverer tjenester til medie- og spillbransjen, og nasjonale og internasjonale idrettsorganisasjoner som UEFA og IOC. Sportradars produktportefølje inkluderer resultat- og statistikktjenester, samt skreddersydde innholdsløsninger. Under merkenavnet Betradar leverer Sportradar oddsforslag og andre tjenester for spillselskap og statslotteri, blant annet Norsk Tipping. Sportradar AG har i underkant av 2.000 ansatte og en omsetning på 203 millioner euro. EBITDA for konsernet nådde solide 61 millioner euro i fjor.

 

Solide tall og betydelig vekst
Når det gjelder Sportradars verdiskaping i Norge, har omsetning og resultat økt betydelig siden oppstarten i 2000. Omsetningen i 2016 var 105 millioner kroner, en dobling siden 2013. Også resultatet er doblet i samme periode og endte på 10,8 millioner kroner i 2016. Selskapet i Trondheim har i dag 130 ansatte – de aller fleste teknologer – med en gjennomsnittsalder på 31 år. Det er med andre ord et ungt og dynamisk teknoselskap som er i sterk vekst og verdensledende på sitt felt.

 

Utmerkelsen som Årets bedrift 2017 ble delt ut på Næringsforeningens konferanse Manifestasjon 2017 torsdag 21. september på Scandic Lerkendal i Trondheim. Årets Bedrift er en tradisjonsrik pris som i over 20 år er gitt av Nordea og Næringsforeningen i Trondheimsregionen i fellesskap. Formålet med prisen er å gi anerkjennelse til bedrifter og andre virksomheter som gjennom sin aktivitet bidrar til å utvikle eller styrke næringslivet i Trondheimsregionen. 

Kriteriene for prisen er blant annet knyttet til at bedriften:
• kan vise til resultater og soliditet gjennom mange år og har evne til å skape arbeidsplasser
• er en viktig brikke i utviklingen av regionen/byen

Nordea gir 50.000 kroner til vinneren, med klausul om at beløpet skal gis videre til et godt formål. I juryen sitter ordfører i Trondheim kommune, fylkesordfører i Sør-Trøndelag fylkeskommune, styreleder i Næringsforeningen i Trondheimsregionen og områdebanksjef i Nordea. Prisen ble utdelt av varaordfører i Trondheim kommune, Ola Lund Renolen, områdebanksjef Bjørn Tilset i Nordea og adm. direktør Berit Rian i NiT. Lars Jølsum, leder utviklingsteam i Sportradar AS og Pablo Jensen, CTO i Sportradar AG tok imot prisen på vegne av selskapet. Prisen er et kunstverk, en plakett og en sjekk på kr 50.000 som Sportradar ønsker å gi til Barnas Stasjon i Trondheim.

 

Vi gratulerer Sportradar som en meget verdig vinner av prisen Årets bedrift 2017!

 

Spørsmål?

  • Adm. direktør for Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Berit Rian, mobiltelefon 950 31 885
  • Daglig leder for Sportradar AS i Trondheim, Torgeir Hofsli, mobiltelefon 915 37 207


Tidligere prisvinnere Årets bedrift
To Rom og Kjøkken (2016)
Kongsberg Seatex (2015)
Aqualine AS (2014)
SINTEF (2013)
Rica Nidelven Hotel (2012)
Siemens AS (2011)
Hent AS (2010)
Nidar (2009)
Reinertsen AS (2008)
Atmel AS (2007)
EMGS AS (2006)
Powel ASA (2005)
Britannia Hotel (2004)
Salmar AS (2003)
De 3 Stuer (2002)
Nor-Fishing (2001)
Q-Free ASA (2000)


Henter møter...