Meny
 
 

Tove Moe Dyrhaug er årets "Madame Beyer"!

RBK-sjefen fikk Madame Beyer-prisen fra SpareBank 1 SMN og NiT på Manifestasjon 2016! 

 

Prisen er oppkalt etter en av de mektigste kjøpmannsenkene i Trondheim. Da mannen døde valgte hun selv å lede virksomhetene videre, et utradisjonelt valg på den tiden. Madame Beyer (født 1726 og døde 1810) var en meget gavmild og gjestfri dame og var nærmest en institusjon i byen.

Målet med prisen er at den kan inspirere kvinnelige ledere, og gi velfortjent honnør og oppmerksomhet.

Kriteriene er:

  • Prisen skal deles ut en gang per år til en kvinnelig leder som har sitt virke i Trondheimsregionen
  • Hun skal inneha en lederstilling med resultatansvar eller fagansvar
  • Hun skal ha oppnådd resultater som gagner bedriften og/eller næringslivet i regionen

Prisvinneren får kr 50.000,- (som fortrinnsvis benyttes til personlig kompetansepåfyll og lederutvikling), samt et kunstverk.

Prisvinneren for 2016 er Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg Ballklub.

I sin begrunnelse sier juryen som følger:

«Juryen har hatt mange sterke og gode kandidater å velge blant, og valget har i år falt på Tove Moe Dyrhaug.

Tove Moe Dyrhaug har vært daglig leder i Rosenborg Ballklub (RBK) siden oktober 2013 (og konstituert daglig leder fra 2011 og 2012), og er en av svært få kvinnelige idrettsledere i Norge. Hun var den første kvinne i Europa som ble daglig leder for en toppklubb for menn. Før hun ble daglig leder i RBK var hun arrangementsansvarlig i samme klubb (fra 2005). Hun innehar flere styreverv blant annet som nestleder i Selbu Sparebank og styremedlem i Norges Skiforbund. Hun har også selv vært fotballspiller, og har tidligere bl.a. vært administrativ leder for St. Olavsloppet og kulturkonsulent og næringskonsulent i Tydal kommune. Tove har også vært arrangementssjef /produsent for Olavfestdagene i Trondheim i 5år. Hun er født i Meråker, bor i Tydal og jobber i Trondheim.

Tove Moe Dyrhaug har bidratt til en økonomisk snuoperasjon for RBK. Hun beskrives som rivende dyktig og nyter stor respekt i bransjen. Hun har mot til å ta tøffe valg – i jobbsammenheng har hun valgt utradisjonelt og tatt en posisjon i en meget mannsdominert bransje både i Norge og ikke minst internasjonalt. Dette er helt i Madame Beyers ånd slik juryen ser det – en foregangskvinne. Tove bidrar også aktivt til RBK sitt arbeid med å skape en arena for næringsutvikling og nettverk i regionen.

Årets vinner er et flott forbilde for alle kvinner som vil og kan i nærings- og arbeidslivet i Trondheimsregionen. Hun viser at man kan nå til toppen i ledelse i toppidrett, og i tillegg profilerer hun både klubben og regionen på en åpen, folkelig og positiv måte. Hun er også flink til å by på seg selv og bidra til fellesskapet. For sistnevnte fikk hun Samspillsprisen i 2015.

Tove Moe Dyrhaug er en meget verdig vinner av Madame Beyer prisen 2016!»

Juryen for 2016-prisen har bestått av Berit Rian, Næringsforeningen i Trondheimsregionen (juryleder), Vibeke Solberg Forås, SpareBank 1 SMN, Johan Petter Winsnes, SpareBank 1 SMN, Otto Frøseth, Investinor (repr. fra NiTs styre) og Janne Rødsand Helling, Klapp Media (repr. fra NiTs Fagråd GROnett).

Tidligere års vinnere av Madame Beyer-prisen:

  • Marit Collin, adm. direktør Kantega AS (2012)
  • May-Britt Moser, leder for Kavli-senteret ved NTNU (2013)
  • Berit Rian, adm. direktør NiT (2014)
  • Unni Steinsmo, daværende konsernsjef SINTEF (2015)


For spørsmål, ta kontakt med:

  • Juryleder Berit Rian på mobiltelefon 950 13 885.
  • Prisvinner Tove Moe Dyrhaug på mobiltelefon 481 80 740.

Henter møter...