Meny
 
 
  • Robert Selbekk i Itab Industrier tar over stafettpinnen fra svenske Väderstad, som initierte prosjektet med å produsere varmeovner til den ukrainske befolkningen. Robert Selbekk i Itab Industrier tar over stafettpinnen fra svenske Väderstad, som initierte prosjektet med å produsere varmeovner til den ukrainske befolkningen.

Vil produsere varmeovner til Ukraina

Et trøndersk bedriftssamarbeid håper å bistå med sårt tiltrengte varmeovner til krigsrammede familier i Ukraina.

Krigen i Ukraina byr på store utfordringer, ikke minst for lokalbefolkningen. Bedriften Väderstad i Sverige, som produserer landbruksmaskiner, står bak ideen om å produsere opp varmeovner til ukrainere i nød. De har allerede sendt 150 ovner til Ukraina med mål om å totalt sende 700 enheter.

Industribedrift på Indre Fosen tar stafettpinnen

Nå har Väderstad sluppet tegningene for alle bedrifter som ønsker å hjelpe. 

Itab Industrier på Stadsbygd (medlem i NiT)  tok over stafettpinnen her i Norge, og har nå søkt bistand og samarbeid fra NiTs fagråd Industri for å produsere ovnene.

Nå søker de etter bedrifter som ønsker å samarbeide om å produsere varmeovnene som skal sendes til befolkningen i det krigsrammede landet, og sikre at de får nødvendig oppvarming og mulighet til matlaging.

- Vi ønsker å få med oss egnede bedrifter og det er bare å hive seg på for de som har mulighet. Èn bedrift trenger ikke gjøre alt, og oppgavene kan vi dele på - noen kan skjære og knekke, mens noen kan ta på seg sveising og montering, forteller Robert Selbekk, daglig leder i Itab Industrier.

Svært positivt initiativ

I NiT er Kaare Hagerup og Ingunn Rokstad ansvarlig for fagråd Industri. De er veldig positive til engasjementet fra medlemsbedriften i Indre Fosen.  

- Det er svært positivt at Itab Industrier tar dette initiativet, og jeg regner med, og håper, at mange bedrifter i næringsforeningen kan bistå i dette prosjektet. Selv tenker jeg å sette av flere dager til å bidra med montering av ovnene, som kan utgjøre en forskjell i Ukraina, sier Hagerup. 

 

Har din bedrift mulighet til å bidra? Ta gjerne kontakt direkte med Ingunn Rokseth (ingunn@nitr.no /918 01 506) eller Kaare Hagerup (kaare@nitr.no /400 06 037). 


Henter møter...