Meny
 
 
  • Bjørn Fjeldvær er en populær restauratør i julebordsesongen. Foto: McKenna Starck. Bjørn Fjeldvær er en populær restauratør i julebordsesongen. Foto: McKenna Starck.

I Ilevollen 12 kan du nyte Banderas – om du er rask

Den musikalske restauratøren Bjørn Fjeldvær åpnet hjemmet sitt i Ila for kunstneriske og kulinariske opplevelser i 2019, og folk strømmer til. 

Verten kan godt merke at julebordsesongen nærmer seg – det renner inn forespørsler om bord nærmest daglig!

- Er det tradisjon eller nye trender som gjelder julebordet til Visit Bjørn?

- Jeg serverer alltid en egenkomponert 5-retter, og jeg bryr meg mer om tradisjon og egen smak enn trender. Men jeg serverer mer julemusikk enn typisk julemat, sier Bjørn, og ramser opp en velkomponert meny som får tennene til å løpe i vann:

"Havet": Røkte lakseloins fra Garnviks Røkeri, røkt laks fra Dolmøy, og egen laksemousse, sennepssaus og tangbrød

"Bestemor": 2 sorter bacalao: en rød tomatbacalao og en hvit kremet bacalao med masse tilbehør

"Banderas": Bjørns albondigas (julete kjøttboller), patatas bravas, nystekte olivenbrød med aioli, pesto, Rørossmør med mer

"Pilegrimen": 3 lokale oster – hvorav 2 fra oste-VM – med nystekt nøttebrød og marmelader, samt lokal akevittgele

"Dronningen": Hemmelig julete dessert fra Bjørns besøk på Kongeskipet

 - Hvilken mat og drikke selger dere mest av?

- Hos Visit Bjørn går det desidert mest av bacalao og nybakte brød fra egne oppskrifter. Av drikke er det ølet "Havfrua" fra Bryggeriet Frøya samt "Den Gyldne Aquavit" fra Inderøy som topper listene.

- Opplever dere mange som ønsker skreddersøm til sine julebord?

- Visit Bjørn har en skreddersydd 4-timers opplevelse med mat/historier/underholdning, som jeg kaller "Bjørns Beste Julebord". Men enkelte grupper får innfridd andre musikalske tema; Vi har hatt Springsteen-julebord, Vømmøl-julebord, og faktisk en egen "Grevinnen og Hovmesteren" med all maten fra tv-sketsjen. DET ble underholdende!

- Hvordan ser bestillingene ut i år sammenlignet med tidligere?

- I år ble helgene booket raskere enn noen gang, og hele 70 prosent av julebordene var fullbooket før 1. oktober! Men det er fremdeles noen ledige datoer.

- Hva er det perfekte julebordet for deg, om du ikke står i spissen selv?

- Julestemning er nærmest hellig for meg, så et julebord som klarer å gjenskape barndommens jul med levende lys, god mat og kjærlige, vennlige blikk høres helt perfekt ut.


Henter møter...