Meny
 
 

Conoptica vant Eksportørprisen Midt-Norge 2012

Eksportørprisen Midt-Norge ble 21. november utdelt for 22. år på rad under NHO Europakonferanse på Stjørdal. Årets vinner ble Conoptica fra Klæbu.

Bak prisen står SpareBank 1 SMN, Innovasjon Norge Sør-Trøndelag, NHO Trøndelag og Næringsforeningen i Trondheimsregionen. Målet med Eksportørprisen er å markere at det gjennom målbevisst satsing og langsiktig tenking er fullt mulig å bli internasjonalt ledende innenfor sitt område med base i Trøndelag.


Juryens begrunnelse
Conoptica produserer spesialiserte optiske målesystemer og optiske sensorer for salg til metallarbeidingsindustrien internasjonalt. Bedriften har skaffet seg en sterk markedsposisjon for sine måleinstrumenter med eksportandel på 100 % innen enkelte markedsnisjer. Primærmarkedet er Kina, Japan, Korea og Taiwan, men verktøymaskineringsindustrien i Europa og da spesielt Tyskland og Sveits også viktig.

Conoptica er lokalisert i Klæbu med 26 ansatte som omsetter for ca 25 mill kr i 2012.

Juryen legger spesielt vekt på at Conoptica har skaffet seg en unik posisjon verden med produkter av høy klasse. Produktene er spesialutviklet for den enkelte kundes behov med ekstremt strenge krav til nøyaktighet og pålitelighet. I bransjen kan man høre ”It’s a Conoptica” om enkelte av produktene som et bilde på kvalitet og service.

Juryen legger videre vekt på at Conoptica har gjort målrettede strategiske valg på å følge opp eksisterende kunder og forbedre og utvikle nye produkter til disse samtidig som en har evnet å utvikle nye produkter for nye markeder.

Eksportørprisen er en honnør til en god internasjonal strategi mot krevende markeder som krever spesialiserte optiske måleinstrumenter og optiske sensorer med strenge kvalitetskrav. Juryen håper prisen gir inspirasjon til fortsatt internasjonal suksess basert på teknologi utviklet i Trøndelag.

Premien
Vinneren får med seg et kunstverk av Kristian Finborud, gitt av SpareBank 1 SMN og et reisestipend fra Innovasjon Norge som dekker reise for to personer fra vinnerbedriften til et utvalgt kontor utenlands som bidrar med to dagers gratis rådgivning.

Kontaktpersoner:
Knut Vestbø, Banksjef, SpareBank 1 SMN, juryleder, mobil 911 17 640
Gudmund Slettemoen, adm.dir. Conoptica AS, telefon 72 83 01 50


Henter møter...