Meny
 
 

Julegrandelegasjonen til Hamburg

Reiseliv var fokus på næringslivsdelegasjonen gjennomført i tilknytning til ordførerens årlige juletretenning, 22.23.nov 2010. Med var også “speidere” for neste års fokus - miljøvennlig energi/vindkraft.

Delegasjonen var andre års gjennomføring av det som er blitt en årlig foreteelse i tilknytning til ordfører Rita Otterviks overrekkelse og tenning av Trondheim Kommunes julegran til Hamburg.

Overrekkelsen og tenningen er en tradisjon gjennom mange år, og nå blir en fast del av arrangementet også en næringslivsdelegasjon fra Trøndelag, med nytt fokustema hvert år. I fjor var temaet trådløs kommunikasjon og mobile tjenester, i år reiseliv. I tillegg til regionens overbygninger innen reiselivet, Trøndelag Reiseliv og Visit Trondheim, deltok også representanter fra destinasjonene Oppdal med Oppdal Booking og Røros, men Destinasjon Røros. Med var også Alaskan Husky Tours, som stilte med hundespann med fire hunder - et populært innslag.

For reiselivsdeltagerne var det mandag 22.november lagt opp til internt fagseminar i samarbeid med tysk turoperatør, etterfulgt av presentasjon av de trønderske destinasjonene. Responsen blant de tyske aktørene var meget god, og 13 potensielle kjøpere hadde takket ja til invitasjonen. Arrangementet ble avholdt i lokalene til Innovasjon Norge (IN). En spørreundersøkelse utført av Visit Trondheim i etterkant, har gitt meget positive svar fra de tyske tilhørerne. Oppløftende!

Dagen etter, tirsdag 23.november, dro reiselivsdeltagerne til Bremen, hvor de i regn og vind holdt utendørsarrangement for interesserte pressefolk på taket av et kjøpesenter. Der var også hundespannet installert, og oppførte seg eksemplarisk i midten av alle begivenheter.
Stor deltagelse fra pressen, men mindre fra det generelle publikum. For næringen var dog det viktigste å få profilert seg overfor tysk presse, så de var meget fornøyde.

Vi andre deltok mandag ettermiddag på arrangement i Peer Gynt-klubben, en klubb for nordmenn bosatt i Hamburg. Dette er også en fast tradisjon i forbindelse med julegranbesøket, og arrangementet åpnes av Rita Ottervik. Derfra dro alle til selve julegrantenningen på Rådhusplassen, og deretter til mottakelse i Hamburger Rathaus.

Mens turistnæringen var i Bremen, deltok andre deler av delegasjonen tirsdag først på arrangement i regi av Seed Forum, deretter var det presentasjoner i INs lokaler av situasjonen for vindkraft i Tyskland og Norge, og en søken etter mulige fellesnevnere å jobbe videre med.
Etter seminaret reiste gruppen opp til Stade, hvor vi blant annet besøkte produsent av vindmøllevinger og andre aktuelle interessenter/samarbeidspartnere. Tirsdagens presentasjoner og besøk viste mange sammenfallende interesser. Disse vil det nå bli jobbet videre med for julegrandelegasjonen i 2011.

Tirsdagen ble, tradisjonen tro, avsluttet med mottagelse hos den norske generalkonsul Morten Poulsen, hvor både norske og tyske deltagere var invitert, så vel fra vår delegasjon og deres gjester, og Seed Forums deltagere og gjester. God anledning til mingling både mandag og tirsdag kveld, ga gode muligheter for å knytte nye kontakter.

Både mandag og tirsdag ble delegasjonen og andre besøkende underholdt av søskenparet Kari Eline og Peder Strandjord, som håndterte henholdsvis pikkolo og tuba i morsom og annerledes instrumentkombinasjon.

Arrangementet var et samarbeidsprosjekt mellom Trondheim Kommune, Innovasjon Norge og Midt-Norsk Handelskammer.

Ordførerens julegrantenning i Hamburg vil fremover bli benyttet som en årlig døråpner og drakraft for trøndersk næringsliv, og vi vil hvert år plukke ut én bestemt bransje eller ett bestemt fagfelt som satsingsområde. Neste år er fokusområde fornybar miljøvennlig energi/vindkraft.

Delegasjonen ble støttet med NOK 5.000,- pr bedrift av Innovasjon Norge.


Henter møter...